Annonce
Bagsiden

Broken News: EU udnævner 2020 til Brunsvigerens År

Det nye EU-flag - også kendt som Braunschweigerflagge - ses til højre. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen
"Dänisches Farinschnasskuche" skal samle europæerne om at bruge munden på at snaske i stedet for at skændes.
Annonce

Først kom Brunsvigerens Dag, som er 11. oktober.

I år har DR P4 Fyn udnævnt hele ugen op til, altså uge 41, til Brunsvigerens Uge. Men det stopper ikke her.

Hele 2020 bliver Brunsvigerens År. Ikke bare i Danmark, men i hele Europa, meddeler EU-Kommissionen.

Annonce

En lang tradition

Brunsvigerens År skal markeres i alle 28 medlemslande og følger traditionen med et fælles europæisk år om et specifikt emne, der skal opmuntre til debat og dialog mellem lande.

Hvem husker for eksempel ikke 2012 som det europæiske år for aktiv aldring, eller at 1983 var det europæiske år for små og mellemstore virksomheder og håndværk?

Annonce

En vindersag

Det europæiske år for brunsvigeren er første forslag fra den nye formand for Europa-Kommisionen, tyske Ursula von der Leyen. Men ideen kom fra den fynske EU-parlamentariker Pernille Weiss (Kons).

- Jeg har længe været på udkik efter en mærkesag, og her var en sag, jeg kunne have helt for mig selv, siger Pernille Weiss.

- Kommissionsformanden havde imidlertid brug for en hurtig vindersag, så vi blev enige om at dele. Ligesom med en rigtig fynsk brunsviger, tilføjer hun.

Annonce

Skal knytte os sammen

Kommissionsformand Ursula von der Leyen lægger ikke skjul på, at hun er stærkt optaget af, hvad der kan knytte os europæere tættere sammen:

- Ganske mange emner skiller os, og ganske meget er vi uenige om. Men én ting har vi tilfælles: Vi kan alle lide at spise. Og så længe man spiser sammen, kan man ikke skændes. Især ikke, når munden er fyldt med "Dänisches Farinschnasskuche", siger Ursula von der Leyen om det navn, brunsvigeren får i de tysktalende lande.

Annonce

Et nyt Europa-flag

Kilder tæt på kommissionsformanden oplyser, at der arbejdes intenst på hendes næste forslag, der går ud på at justere det europæiske flag i anledning af Brunsvigerens År.

Det kendte motiv med 12 gule stjerner på blå baggrund skiftes ud med et motiv, der bedre illustrerer mangfoldigheden i det europæiske hus: En lys og brun bund dækket af kønsneutrale vingummibamser i mange farver.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce