Annonce
Bagsiden

Broken News: Egeskovs labyrint er slet ikke verdens største – slået af EU

Fynsk turistattraktion presses af europæisk storebror. illustration: Colourbox
Egeskov Slot har i årevis pralet med at have verdens største labyrint. Men måling af den tid, gæsterne bruger på at slippe ud, bringer Den Europæiske Union ind på førstepladsen.

Af Broken News' helt egen EU-korrespondent.

I gennemsnit tager det 15 minutter at finde ind til midten af Piet Heins labyrint på Egeskov, der angiveligt skulle være verdens største labyrint.

Det lyder usandsynligt, og det er det også.

For mens folk fra hele verden valfarter til labyrinten i det midtfynske, findes en langt større labyrint, som det indtil videre har taget den samlede britiske befolkning mere end 1.533.001 minutter at finde ud af: EU.

Endnu er det ikke lykkedes nogen at gennemføre.

Annonce

100.000 gange sværere

På Egeskov er man rystet og forundret over, at man ikke længere kan bruge titlen som den største i verden.

Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille havde slet ikke set EU som potentiel konkurrent.

- Forskellen på dem og os er selvfølgelig, at labyrinten på Egeskov leder mod midten, hvor man ender sammen på toppen med det store overblik. I tilfældet med EU og briterne lader det til at være helt modsat, siger han.

Så vidt vides

Labyrinten på Egeskov er i årevis blevet markedsført som "så vidt vides" den største af sin art. En fin garanti for ikke at blive overgået, men nu går den altså ikke længere.

- Tricket har hidtil været at undgå viden, men desværre blev det forpurret af en røvsyg development manager, der havde nogle nye idéer til forretningsudvikling og konkurrenceoptimering, siger Ahlefeldt-Laurvig-Bille og understreger, at manden i dag er fyret.

Men inden da fik han altså iværksat en opmåling og sammenligning af undslipningstid i labyrinter ved henholdsvis Egeskov og Bruxelles.

Ufrivillig konkurrent

Egeskov Slot vil nu ændre beskrivelsen på hjemmesiden til ”Den største labyrint i universet - nordøst for Bruxelles.” I Bruxelles har man ikke tænkt sig at skilte med verdensrekorden.

- Det gode er, at vi sådan set er enige om, at vi er enige om, at Egeskov burde beholde førstepladsen, siger Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og tilføjer:

- Det dårlige er, at EU har et årligt budget på 1.120 milliarder til at overgå os i omfang og sværhedsgrad.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers …

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce