Annonce
Broken News

Broken News: DR følger NRK og kårer grandprix-vinder uden seer-afstemning

Storfavoritten Ulrikke vandt det Norsk Melodi Grand Prix helt uden seer-afstemning. Sådan skal den danske dyst også afgøres. Foto: Tore Meek/Ritzau Scanpix
Ved Dansk Melodi Grand Prix kopierer DR norsk succes med folkejury. Nu bliver der råd til nye sæsoner af Barnaby, jubler tv-chef.

Når vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2020 skal kåres lørdag 7. marts i Royal Arena, bliver det uden seernes stemmer via sms eller app.

Hele afgørelsen ligger i hænderne - eller rettere ørerne - på en folkejury af 30 anonyme danskere fra alle dele af kongeriget.

Det har DR besluttet i kølvandet på den succes, NRK fik med sin folkejury, som to dage før havde stemt på sangene uden at have set showet.

Annonce

Fast nødprocedure

Folkejuryen er yderste nødløsning, hvis teknikken svigter, som den gjorde i Norge i lørdags, da deltagerfeltet skulle reduceres fra 10 til fire finalister

En app brød sammen under presset fra 38 millioner emojis, og så måtte udsendelseslederen præsentere de fire finalister, valgt af 30 anonyme nordmænd.

Da appen kom op at køre igen valgte seerne forhåndsfavoritten Ulrikke Brandstorp som vinder med sangen "Attention".

DR: Tankevækkende

Det satte tankerne i gang hos DR:

- Når den norske folkejury - uden at have set showet - kan nå til et resultat, der ligger så tæt op ad bookmakernes, kan vi bruge samme metode til at finde den danske vinder, siger DR-underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Det betyder, at afstemningen med seerstemmer via app og sms aflyses og erstattes af et enkelt opkald til folkejuryformanden, som siger vinderens navn.

Fans er rasende

Angelique Svejstrup, formand for fanforeningen De Danske Eurogans, er rasende:

- Hallo Hallo! Alting drejer op og ned, når jeg hører sådan noget. Afstemningen er en uundværlig del af Melodi Grand Prix. At fjerne den svarer til at spille en fodboldkamp uden tilskuere. Sig'det løgn, raser Angelique Svejstrup.

Men kritikken preller af på Danmarks Radio.

Kvalitetsfjernsyn

- Helt ærligt. I får alle de grandprix-sange, I plejer, I får et flot show, og fordi vi kan korte transmissionen af med en halv time, sparer vi mange licenskroner, siger Jan Lagermand Lundme.

Han garanterer, at det beløb, der spares, bliver brugt på kvalitetsfjernsyn, og siger:

- Nu får vi jo råd til at købe de næste to sæsoner af Barnaby.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rynkeby Foods tjener atter penge

Annonce