Annonce
Bagsiden

Broken News: Det så du ikke på tv: Løvens Hule og X-Factor kom til at bytte deltagere

De to X-Factor-deltagere var rystede ove,r at Jesper Buch ville vide, hvad de skulle koste. Illustration: DR/TV2/Leif Nørmark Sørensen
TV-selskab forsøgte at skjule optagelser af syngende teenagepiger, der bliver prissat af Jesper Buch og iværksættere, der får skideballe af Blachmann.

To 14-årige piger fra Vejle, der sang duet og spillede ukulele og guitar til, fik deres livs værste oplevelse, da de troede de stillede op til audition i X-Factor.

Da de blev lukket ind i studiet, kastede de fem erhvervsfolk fra Løvens Hule sig over dem med stærkt nedsættende kommentarer om deres værdiansættelse.

- Den værste var Jesper Buch, som råbte, at vi spildte hans dyrebare tid, fordi vi havde den frækhed at stille op uden en forretningsmodel, hikster Sofie Højlund.

- Vi nåede slet ikke frem til operastykket i "Bohemian Rhapsody", tilføjer veninden Mille Tindal.

Annonce

Falsk og uden rytme

Samtidig oplevede iværksætterparret Mathias Banke og Jonas Boje Andersen, der kender hinanden fra Herning Handelsskole, hvordan deres salgtstale for en netbutik med ild-, slag- og vandfast arbejdstøj til sundhedspersonale fik Thomas Blachmann op i det røde felt:

- Han lignede en smølf, der havde siddet for længe på en kogeplade, og han afbrød os, mens han råbte, at vores tale var falsk og uden rytme, siger en rystet Mathias Banke.

- Vi ville bare have tilbudt ham eller de andre en 40 procents andel for 200.000 kroner, tilføjer en lige så rystet Jonas Boje Andersen.

Forsøgte at skjule det

De pinlige optrin opstod, fordi Løvens Hule og audition til X-Factor optages i samme bygning i Filmby Aarhus af produktionsselskabet Trainee Studio.

- Vi kom ganske enkelt til at sende deltagerne ind ad de forkerte døre. Det beklager vi rigtig, rigtig meget, siger producer Patrick Dejbjerg.

Han fortæller, at fadæsen først blev opdaget halvvejs inde i programmerne og var umulige at klippe ud.

- Vi håbede at kunne skjule de uheldige optrin med sjov computergrafik eller indskudte klip fra tidligere sæsoner, men det var ikke nok, erkender han.

DF: Sæt Hjemmeværnet ind

Sagen har fået DF's medlem af Radio- og TV-nævnet, Maria Frellesen, til at kræve øjeblikkeligt stop for udenlandsk indflydelse på dansk tv:

- Vi kunne jo starte med de meget udanske titler. Hvorfor skal X-Faktor staves med C, og hvorfor kunne det ikke lige så godt hedde Rævens Hule? raser hun.

Hun foreslår Hjemmeværnet sat ind for at dirigere deltagere i kommende tv-produktioner i den rigtige retning.

Det sker aldrig igen

Simon Holt, der er administrerende direktør for Trainee Studio, beklager sammenblandingen af de to populære tv-programmer og garanterer, at det aldrig sker igen:

- Nu beder jeg blot politikere og andre om at give mine medarbejdere arbejdsro, så vi kan forberede et festligt genforeningsshow op til jubilæet for 1864.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce