Annonce
Bagsiden

Broken News: DBU får Astralis til at stille op for Danmark i næste fodboldlandskamp

De fem nye landsholdsspilere med pokalen fra deres fjerde major-sejr i Berlin. Fra venstre: Dev1ce, Gla1ve, Xyp9x, Magisk og Dupreeh. Foto: Astralis
DBU dropper A-landsholdet og indsætter E-landsholdet, når Danmark skal spille vigtig EM-kamp mod Schweiz. Christian Eriksen ærgrer sig, men forstår beslutningen.

I søndags skuffede herrefodboldlandsholdet fælt med 0-0 i EM-kvalifikationskampen mod Georgien.

Samtidig vandt counterstrikeholdet Astralis for øjnene af 17.000 ellevilde tilskuere en knusende 2-0 sejr over et hold fra Kasakstan i finalen ved turneringen Starladder Major i Berlin.

Det får nu konsekvenser.

Annonce

Storskærme i Parken

- På baggrund af de store resultater og en stabil formkurve, hvor der præsteres på allerhøjeste niveau, har vi udtaget Astralis til at repræsentere Danmark i den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Schweiz 12. oktober, siger pressechef Jacob Wadland fra DBU.

Landskampen skal spilles i Parken, der udstyres med fire storskærme, mens spillerne rent fysisk kæmper via computere på et lydafskærmet plateau bag det ene mål.

En spand koldt vand

Landsholdsspiller Christian Eriksen, ærgrer sig, men ønsker Astralis god kamp:

- Det er jo klart, at det kan opleves som en spand koldt vand i hovedet, at man bare bliver fjernet fra et hold, man har trænet hele sit liv for at blive god nok til. Men hey, hvis det er det, der skal til for at sikre en billet til EM i 2020, så er det fint med mig, siger Christian Eriksen.

Astralis-spiller Nicolai "device" Reedtz takker og garanterer i et opslag på Instagram, at han både skyder hurtigere og mere præcist end Eriksen nogensinde vil komme i nærheden af.

Tjener penge på udebane

Ud over at tiltrække tilskuere, der kan være svære at få til fodboldkamp, ser DBU nogle praktiske fordele ved et E-landshold frem for et A-landshold. For eksempel, at man undgår langvarige skader i bevægeapparatet og sparer et væsentligt beløb til forplejning.

- De skal blot have energidrik, ergonomiske stole og en lynhurtig wifi, og det har vi jo rigeligt af i vores VIP-afsnit, siger Parkens direktør Jan Harrit, og tilføjer:

- Når Danmark 18. november skal spille mod Irland i Dublin, viser vi også den kamp på storskærm. Så nu kan vi også sælge billetter til udekampe. Det er helt vildt. Og vi behøver ikke engang slå græs.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce