Annonce
Bagsiden

Broken News: Danske kanoroere kritiseres for at knæle under landskamp

Situation fra onsdagens kanolandskamp mod England, hvor begge landshold knælede fra start til slut. Foto: Keld Navntoft/Rtizau Scanpix
Først blev fodboldlandsholdet kritiseret for at knæle før en kamp - nu er de danske kanoroere havnet i modvind, fordi de knælede konstant under landskamp.
Annonce

- Man skal ikke blande sport og politik sammen, men det er lige præcis, hvad danske elitesportsfolk gør, når de pisker en unødig stemning op om et problem, der slet ikke er i Danmark, siger Jeanette Hemningsen fra Tudebølle på Langeland.

Hun er stifter af facebook-siden "Danskerne støtter kampen mod KNÆFALD!", hvis godt 450 medlemmer har fået rejst en shitstorm mod de danske kanoroere, som under en landskamproning onsdag aften mod England knælede fra start til slut i samtlige heats.

- Det var slemt nok, at fodboldlandsholdet gik på knæ og støttede et politisk formål. Men det ligner da ikke noget, at de danske kanoroere nu også er hoppet med på bølgen, siger Jeanette Hemningsen.

Annonce

Symbol på protest

Det at knæle er blevet et symbol for protestbevægelser mod racisme verden over og bruges blandt andet af Black Lives Matter-bevægelsen.

Før fodboldkampen mod England satte de danske fodboldspillere det ene knæ i grønsværen for at vise støtte til kampen mod racisme.

Annonce

Talsperson roser roere

Talsperson for Syddansk Dokumentationscenter for Racisme, Mwape Møller Jensen, er dybt uenig i kritikken af kanoroerne:

- Det er fint, at ikke kun fodboldspillere, men også vandsportsfolk går forrest i kampen mod racisme, mener han og tilføjer:


Det er fint, at ikke kun fodboldspillere, men også vandsportsfolk går forrest i kampen mod racisme.

Mwape Møller Jensen, talsperson for Syddansk Dokumentationscenter for Racisme


- Jeg bliver stolt af at se kanoroere, der tør tage stilling. De er ikke bange, og vi har ikke russiske tilstande her, siger han med henvisning til, at danske idrætsfolk kan ytre sig frit.

Annonce

Forbund er uforstående

I Dansk Kano- og Kajakforbund stiller man sig ganske uforstående over for kritikken og understreger, at vandsportsfolk aldrig kunne finde på at støtte politiske bevægelser:

- Der skal faktisk ikke ret meget bevægelse til, før man mister balancen og ryger i vandet, forklarer forbundsformand Poul Gudenaa.

Han tilføjer, at kanoroere altid knæler, fordi de dermed kan padle hurtigere, end hvis de sad ned.

Annonce

Tænk nu lidt kreativt

Men den forklaring køber Jeanette Hemningsen ikke:

- Jeg har selv roet i kano på Odense Å, og der nåede vi da i løbet af en halv dag helt fra Bellinge til Seden, selv om vi spiste frokost ved Dalum Havn og drak kaffe i Munke Mose. Og jeg sad ned hele vejen. Jeg er sikker på, at de danske kanoroere kan finde på en mindre politisk måde at padle, hvis de tænker lidt kreativt, siger hun.

På baggrund af protesterne har Nye Borgerlige kaldt kaldt kultur-minister Joy Mogensen (S) i samråd. Partiet vil vide, om Team Danmark-støtten kan fratages knælende kanoroere medmindre de sætter sig ned, eller skifter over til stand up paddle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce