Annonce
Broken News

Broken News: Coronachok: DBU indfører ensretning på fodboldbanen

Fire markspillere - to fra hvert hold - skal holde sig på hver side af den dobbelt optrukne midterlinje og må kun løbe den retning, pilene peger. Forsvarsspillere må derfor kun løbe baglæns. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen
Nye regler om ensretning og højreløb sikrer, at superligaen kan genoptages uden risiko for smittespredning.

Superligaen genoptages før coronakrisen er helt ovre, fordi nye fodboldregler følger Sundhedsstyrelsens krav om at holde afstand og undgå kropskontakt.

DBU har besluttet at indføre ensretning og højreløb på alle danske fodboldbaner, som skal stribes om med dobbelt optrukne linjer, der deler fodboldbanen på langs.

Den nye dobbelt optrukne midterlinje må ikke overtrædes. Sker det alligevel, udvises spilleren i to minutter.

Annonce

Ensretning på banen

Ensretning med højreløb betyder, at angreb skal indledes i højre side og afsluttes i højre side. Lander bolden i venstre side, skal den enten spilles i modsat retning og dermed give modstanderen mulighed for angreb, eller spilles i en ret vinkel tilbage til højre side, så angrebet kan fortsætte.

Efter første halvleg kan de to holds kaptajner sammen med dommeren beslutte, at anden halvleg skal spilles med venstreløb. Bliver man ikke enige, fortsættes med højreløb.

Det vil stadig være tilladt at råbe efter dommer eller modspillere, men det skal ske ved at råbe ind i albueleddet.

Løbende udskiftning

For at undgå forsamlinger større end 10 personer, sættes 12 af de 22 fodboldspillere på bænken, så hvert hold har fem spillere og løbende udskiftning, der kan foretages fra begge sidelinjer.

Ved udskiftning må der ikke klaskes hænder. Den spiller, der skal ud, krydser sidelinjen, berører banden og råber "Ude". Først herefter må næste spiller løbe ind på banen, mens han råber "Inde".

Banden skal herefter sprittes af.

Afsprittede bolde

Under tackling er det kun tilladt at berøre bolden. Berøres modspilleren medfører det to minutters udvisning og afspritning.

Ved indkast skal bolden sprittes af. En bolddreng kaster en afsprittet bold hen til spilleren og afspritter den bold, der røg ud.

Mål med uafsprittet bold kan annulleres.

Nye cirkler og båthorn

I lighed med håndbold må kun målmanden befinde sig i målfeltet. Målmanden må kaste eller sparke bolden hvorhen han vil, men den må kun føres fremad i højre side.

Lander bolden i venstre side og opfanges af en medspiller, skal den enten spilles tilbage til målmanden eller over i højre side, så den kan føres fremad mod modstanderens mål.

Spillet sparkes i gang fra en af de to nye midtercirkler med radius på to meter, som markerer afstanden mellem spillerne.

For at undgå dråbespredning fra fløjte, udstyres dommeren med et båthorn, så kampen båttes i gang og båttes af.

Udbredes til Europa

DBU's nye regler for afspritning, ensretning og højreløb gælder fra serie 4 og opefter.

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, synes så godt om ideen, at de nye regler hurtigst muligt indføres i alle europæiske fodboldligaer.

Undtagen i Premier League, hvor der spilles med venstreløb.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce