Annonce
Bagsiden

Broken News: Corona skaber ny mode i solbruning

Til venstre: Jimmy Sørensen, da han kom hjem fra sommerferie. Til højre: Jimmy Sørensen, da han kom hjem fra vinterferie. Illustration: Mikkel Damsgaard Petersen/Colourbox
Hvid foroven eller hvid forneden? Din solbruning viser, om du har været på sommer- eller vinterferie i 2020.

Er du en af de mange danskere, der hvert år tager sydpå om vinteren for at stå på ski og sydpå om sommeren for at bade? Så er du måske lige så meget med på årets feriemode som Jimmy Sørensen fra Assens.

Da den 52-årige iværksætter i foråret kom hjem efter skiferie i Tyrol, var han som altid kun solbrændt på underansigtet, hvor skibrillerne ikke dækkede.

Normalt er forskellen udjævnet i løbet af et par uger, når der kommer sol på resten af ansigtet, men ikke i år.

Annonce

Tofarvet ansigt

På grund af coronasituationen måtte Jimmy Sørensen arbejde hjemmefra, så da sommeren oprandt, var han igen blevet bleg i hele hovedet.

Sommerferien gik til Malaga, hvor kravet om at bære mundbind kun gjorde ham solbrændt i den øverste del af ansigtet.

- Det er lidt sjovt at tænke på, at man kommer hjem fra ferie med enten den ene eller den anden halvdel af ansigtet solbrændt, ler Jimmy Sørensen og afviser, at han skulle gå omkring med sit tofarvede ansigt for at vise sig.

Sådan er det ikke alle danskere, der ser på det.

Annonce

En særlig bruning

Ifølge brancheforeningen Danske Solcentre har coronaen medført stor efterspørgsel på et særligt produkt:

- I mange år har vi tilbudt et lidt nichepræget produkt, hvor man kan få sig en sjov, midlertid sol-tatovering ved at placere selvklæbende figurer på huden, inden man gik i solariet. Men det er stukket helt af i år, siger solarieejer og modermærketerapeut Samina Knudsen.

- De fleste kunder ønsker i dag et half burn, hvor vi lægger et stykke klæde over enten den øverste eller nederste del af ansigtet, siger Samina Knudsen.


De fleste kunder ønsker i dag et half burn, hvor vi lægger et stykke klæde over enten den øverste eller nederste del af ansigtet

Samina Knudsen, solarieejer og modermærketerapeut


De to produkter hedder henholdsvis Corona Tan Winter og Corona Tan Summer.

Annonce

Et symbol på 2020

Livsstilsekspert Jamilla Pedersen, der er tilknyttet brandingbureaet 2Much, har dette bud på, hvorfor det tofarvede ansigt er blevet så populært:

- Covid-19 blev i første omgang bragt til Danmark af skiløbere, der kom hjem fra Østrig og Italien. Så i foråret viste et hvidt overansigt, at man havde været på skiferie trods smittefaren. De, der har vovet sig sydpå til sommer, har båret mundbind i solen og sender med deres skinnende hvide underansigt et kraftigt signal om, at de er taget sydpå, som de plejer.

- På den måde er det tofarvede ansigt både blevet et symbol på 2020 og et symbol på, at man ikke lader sig bremse af coronaen, siger Jamilla Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce