x
Annonce
Broken News

Broken News: Corona-pressede indbrudstyve efterlyser økonomisk hjælpepakke

Det er svært at drive professionel indbrudsvirksomhed, når alle husejere er hjemme. Foto: Colourbox
Nedlukningen af Danmark rammer tyverierhvervet ekstra hårdt. Brancheforening efterlyser økonomisk nødhjælp.

Regeringens beslutning om at lukke Danmark ned under corona-krisen omfatter ikke landets tyveri- og indbrudsvirksomheder. Men de kræver alligevel handling, fordi de indirekte er truet på deres forretningsmodel:

- Huse, vi plejer at have for os selv i dagtimerne, er fyldt med hjemmearbejdere, karantæneramte og børn, der skulle have været i skole. Selv der, hvor ejerne ikke er hjemme, har vores medlemmer urimelige arbejdsvilkår, fordi de omliggende haver er fyldt med emsige naboer eller genboer. Det er en katastrofe for et af landets allerældste erhverv, og regeringen bør træde til med en økonomisk hjælpepakke, siger Lars "Kattelem" Lundsgaard, mangeårig listetyv fra Svendborg-området og formand for brancheforeningen Dansk Ejendomsrydning.

Annonce

Østbander bakker op

Han bakkes op af rumænske Mihai Cosmin, talsmand for organiserede cykel- og kobbertyvebander fra Østeuropa:

- Vores medlemmer er ved at være desperate, fordi de plejer at kunne arbejde i rutinerede hold, som for eksempel rydder en cykelkælder eller fjerner kobberfigurer fra mindesmærker og gravsten. Men i samme øjeblik nogle danskere ser, at to eller flere af vores medarbejdere samles om en arbejdsopgave, råber de, at vi skal sprede os og stikker os til politiet. Det er værre end under Ceaușescu, sukker Mihai Cosmin.

For lidt trafik

Bulgarske Aleksendar Borisov, som leder en større sammenslutning af østbander med speciale i tømning af landejendomme og sommerhuse, har også et hjertesuk:

- Der er nu så lidt trafik på de danske veje, at det er komplet umuligt at køre uset gennem landet i vores faste flåde af hvide varevogne på litauiske eller polske plader. De bliver simpelthen opdaget med det samme, og det er lammende for et liberalt hverv som vores, siger Aleksendar Borisov.

Danskere bakker op

På Facebook har hjælpsomme danskere dannet støttegrupper, og der er givet tilsagn om lån af ledige dansk indregistrerede håndværkervogne, ligesom ejere af øde beliggende landbrugsejendomme har stillet ubrugte lader og maskinhaller gratis til rådighed.

En fynsk leverandør til sundhedssektoren har desuden lovet at forsyne de kriminelle med værnemidler, så de også i denne svære tid kan gå på arbejde iført gummihandsker og mundbind.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers …

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce