Annonce
Bagsiden

Broken News: Bevæget afsked, da Hanne donerede sin mand som kommunal julemand

Takket være sin hustru kan Jørgen Andersen nu sprede juleglæde blandt børnene i Middelfart. Foto: Colourbox
Det var en bevæget Hanne Andersen, der fredag morgen sagde farvel til sin ægtemand gennem 42 år, som hun i december har doneret som julemand på torvet i Middelfart.

- Jørgen har ikke flyttet sig ud af stedet de seneste mange år, og kommunen mangler jo julemænd, så selv om det var vemodigt, føler jeg, at det var den rette beslutning, siger Hanne Andersen.

Imens knokler tre medarbejdere fra Middelfart Kommunes børne- og kulturforvaltning med at frigøre hendes mand, Jørgen Andersen, fra den hvilestol, han plejer at tilbringe de fleste vågne timer i. De spænder et bælte omkring hans omfangsrige mave og løfter ham forsigtigt ud af huset på Lillebælthaven med en 32 meter høj BMS-kran.

Annonce

Udsigt til rolig jul

Hanne og Jørgen har tidligere doneret et kæmpegrantræ fra haven, som kommunen hentede og pyntede op som juletræ. Men beslutningen om også at donere Jørgen som julehjælp, har Hanne været flere år om at træffe.

De blev gift for 42 år siden, men de seneste år har de hverken talt eller foretaget sig noget sammen, og især julemåneden med alle dens opgaver har været en prøvelse for Hanne.

- Men så snakkede jeg med Ingelise nede i nummer 8, som fortalte, hvordan hun i julen 2017 donerede sin mand, Asger, til kommunen. Hun har aldrig haft en så rolig julemåned eller nået så meget med gaver og børnebørn og flæskesteg og alt muligt, så det ville jeg også prøve, siger Hanne.

Donationer er uundværlige

Det er ikke helt uvant for Middelfart Kommune, at de julemænd, der december igennem spreder glæde hos børn og barnlige sjæle på Torvet, kommer fra private hjem.

Faktisk er det blevet lidt af en tradition, fortæller specialkonsulent Arne Grand fra kommunens børne- og kulturafdeling:

- Jeg har været ansat i kommunen i 18 år, og i næsten alle årene har jeg hvert år på denne tid været ude i private hjem for at hente mænd, der kunne sidde helt stille i en måned iklædt julemandsuniform og nikke og brumme, mens børnene sidder på deres knæ, river i deres skæg eller råber og synger dem ind i ørerne, siger han, og tilføjer, at var det ikke for private donationer, ville kommunen skulle bruge alt for mange ressourcer på at ansætte, træne og betale løn for julemænd.

Skal se ham sejle ind

Hanne Andersen glæder sig ved tanken om, at hendes mand nu tilbringer en måned omgivet af glade børn.

- Jeg troede egentlig slet ikke, kommunen ville have ham, men det ville de. Og jeg skal helt sikkert ind og se, når han bliver sejlet ind til juletræet ved Gl. Havn, siger hun og tilføjer med et glimt i øjet:

- Sammen med alle de andre gamle nisser, som nabokonerne har doneret.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Bagsiden

Pletskud: Sidste ombæring

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];