Annonce
Bagsiden

Broken News: Bevæget afsked, da Hanne donerede sin mand som kommunal julemand

Takket være sin hustru kan Jørgen Andersen nu sprede juleglæde blandt børnene i Middelfart. Foto: Colourbox
Det var en bevæget Hanne Andersen, der fredag morgen sagde farvel til sin ægtemand gennem 42 år, som hun i december har doneret som julemand på torvet i Middelfart.
Annonce

- Jørgen har ikke flyttet sig ud af stedet de seneste mange år, og kommunen mangler jo julemænd, så selv om det var vemodigt, føler jeg, at det var den rette beslutning, siger Hanne Andersen.

Imens knokler tre medarbejdere fra Middelfart Kommunes børne- og kulturforvaltning med at frigøre hendes mand, Jørgen Andersen, fra den hvilestol, han plejer at tilbringe de fleste vågne timer i. De spænder et bælte omkring hans omfangsrige mave og løfter ham forsigtigt ud af huset på Lillebælthaven med en 32 meter høj BMS-kran.

Annonce

Udsigt til rolig jul

Hanne og Jørgen har tidligere doneret et kæmpegrantræ fra haven, som kommunen hentede og pyntede op som juletræ. Men beslutningen om også at donere Jørgen som julehjælp, har Hanne været flere år om at træffe.

De blev gift for 42 år siden, men de seneste år har de hverken talt eller foretaget sig noget sammen, og især julemåneden med alle dens opgaver har været en prøvelse for Hanne.

- Men så snakkede jeg med Ingelise nede i nummer 8, som fortalte, hvordan hun i julen 2017 donerede sin mand, Asger, til kommunen. Hun har aldrig haft en så rolig julemåned eller nået så meget med gaver og børnebørn og flæskesteg og alt muligt, så det ville jeg også prøve, siger Hanne.

Annonce

Donationer er uundværlige

Det er ikke helt uvant for Middelfart Kommune, at de julemænd, der december igennem spreder glæde hos børn og barnlige sjæle på Torvet, kommer fra private hjem.

Faktisk er det blevet lidt af en tradition, fortæller specialkonsulent Arne Grand fra kommunens børne- og kulturafdeling:

- Jeg har været ansat i kommunen i 18 år, og i næsten alle årene har jeg hvert år på denne tid været ude i private hjem for at hente mænd, der kunne sidde helt stille i en måned iklædt julemandsuniform og nikke og brumme, mens børnene sidder på deres knæ, river i deres skæg eller råber og synger dem ind i ørerne, siger han, og tilføjer, at var det ikke for private donationer, ville kommunen skulle bruge alt for mange ressourcer på at ansætte, træne og betale løn for julemænd.

Annonce

Skal se ham sejle ind

Hanne Andersen glæder sig ved tanken om, at hendes mand nu tilbringer en måned omgivet af glade børn.

- Jeg troede egentlig slet ikke, kommunen ville have ham, men det ville de. Og jeg skal helt sikkert ind og se, når han bliver sejlet ind til juletræet ved Gl. Havn, siger hun og tilføjer med et glimt i øjet:

- Sammen med alle de andre gamle nisser, som nabokonerne har doneret.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce