Annonce
Bagsiden

Broken News-afsløring: Helten fra Washington bor i rækkehus i Odense-forstad

Torben og Birgitte Henningsen inviterer læserne indenfor. Foto: Colourbox/Mikkel Damsgård Petersen
Børnetv-stjernen John Dillermand blev berømt for sin aktion under uroen i Washington. I virkeligheden hedder han Torben og lever et stille liv i Tarup.
Annonce

Reportage: John Dillermand, som har verdens længste længste tissemand, var indtil i onsdags kun kendt af dem, der ser DR's børnekanal Ramasjang. Det ændrede sig, da den danske superhelt med sin magiske diller standsede uroen i Washington, mens hele verden så til.

Hvad de færreste nok ved er, at rollen som John Dillermand spilles af den 44-årige hulmurs-isolatør Torben Henningsen fra Odense-forstaden Tarup.

Her bor han i et typisk Koch-hus med sin kone, Birgitte Henningsen, 45, som er sygeplejerske på OUH.

Annonce

Bella og Koch-huset

Vi besøger Birgitte og Torben i det toetagers rækkehus. I døren bliver vi modtaget af en livligt logrende, tandløs labrador:

- Ja, vi måtte jo have fjernet gebisset på Bella. Hun gik hele tiden gik og bed i du-ved-nok, ler Torben Henningsen.

Ved sofabordet i den hyggelige stue afslører Torben Henningsen, at han har generne med sig.

Annonce

Fars ekstra ben

- Min bedstefar var også usædvanligt godt udrustet. Han optrådte som slangetæmmer. Med lidt grøn maling og falske hugtænder fik han sin diller til at danse op af en kurv som en hypnotiseret kobra. Det var stor kunst, ler Torben Henningsen.

- Min far havde ikke det samme behov for at vise det hele frem, så han fik syet nogle specielle bukser og havde i 70'erne stor succes med at optræde med sangen "Sten med det ekstra ben".

Annonce

Mobbet i skolen

- Selv blev jeg mobbet i skolen, især når vi skulle i bad efter gymnastik. Så var der altid nogen, der trådte på den. Og da jeg kom i puberteten, blev jeg træt af, at det altid var mig, der skulle være sjippetov eller målsnor. Så i mange år gjorde jeg alt for at skjule min diller, fortæller Torben Henningsen.

- Altså lige indtil Ramasjang fandt ud af, at jeg var som skabt til børne-tv.

Scene fra tv-serien, hvor Torben Henningsen som John Dillermand taler i telefon med sin mor, mens han ordner et knækket træ i haven. Foto: Louise Bergholt Sørensen/DR Ramasjang
Annonce

Sex i to plan

Torben og Birgitte holder masken, men bryder så ud i et fælles grin:

- Jeg ved, du tænker på det, men du tør ikke spørge, hvordan det er at have sex med sådan en, siger Birgitte og blinker.

- Jeg har jo skiftende vagter, mens Torben godt kan lide at sidde længe oppe og se dokumentarer om Anden Verdenskrig. Så sidder han hernede og hygger sig med fjernsynet, mens jeg ligger ovenpå i sengen og hygger mig med ham. Det fungerer fint. Og jeg har i øvrigt nattevagt i nat, så jeg må hellere gå i seng. Tak for snakken, siger Birgitte.

Hun kysser Torben på panden og giver et klem til dilleren, som under samtalen har strakt sig ind under sofabordet og hen til trappen.

Annonce

Hvad med skader?

- I rollen som John Dillermand bruger du din diller som guirlande eller hundesnor, og i en legendarisk scene snor du den som en kæmpe spiral og hopper væk fra en brand. Kommer du aldrig til skade?

- Haha, nej, det er så heldigt, at produktionsselskabet bag John Dillermand også står bag serien om Kvik og Splint. Så i mange af scenerne er det Spirillen, der er min stuntman og  ... ååhhh ...

Torbens øjne bliver blanke. Han begynder at ånde tungt. Med et smil og en hæs stemme, siger han:

- Tak for i dag, det var hyggeligt, men nu vil jeg altså gerne se noget fjernsyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce