Annonce
Bagsiden

Broken News: Odense Letbane fjerner skinnerne og satser på elløbehjul

Nye færdselsskilte vil markere den kommende løbeletbane i Odense, som her foran banegårdscentret. Visualisering: Mikkel Petersen og Odense Løbeletbane
Letbanens 14,5 km lange betonunderlag skal bruges til elløbehjul i stedet for letbanetog. Det er billigere og øger trafiksikkerheden.

- Ideen om at gå over til løbehjul i stedet for tog opstod, da vores spanske underleverandør havde fjernet 800 meter skinner ude ved Nyt OUH, fordi underlaget skulle tjekkes, fortæller letbanedirektør Mogens Hagelskjær:

- Da arbejdsholdet skulle møde igen for at lægge skinnerne tilbage, kom de for sjov kørende på elløbehjul, fordi betonunderlaget er så godt at køre på. Så så vi bare på hinanden og sagde: Det er da det, vi skal!

Annonce

En trafiksikker løsning

- Ved at lade elløbehjul rulle i deres eget trache på et 14,5 km langt og otte meter bredt betonspor øger vi sikkerheden for de bløde trafikanter. Og så er det jo noget billigere uden alle de der skinner, master og tog, uddyber Mogens Hagelskjær.

Arbejdet med at støbe underlaget til Odense Letbane fortsætter uændret, men allerede lagte skinner tages op og sælges som skrot sammen med de overflødige master.

De 17 stoppesteder bevares og ombygges til smarte ladestationer.

Glæder unge og gamle

De kommende elløbehjul bliver malet i letbanens beige farve og får en gps-spærring, så de ikke kan fungere uden for sporet.

Odense Letbane skifter navn til Odense Løbeletbane, således, at man stadig kan bruge de indkøbte skilte med et stort O.

Måske bliver det senere skiftet ud med et stort L, for muntre sjæle på de sociale medier har allerede omdøbt den nye bane til "Løbletten".

Letbanens nye navn

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er begejstret ved udsigten til, at Odense som den første by i verden får sit helt eget lukkede spor til el-løbehjul:

- De unge vil hellere køre på løbehjul end med letbane. De ældre, syge og svage borgere vil nok ikke blive så flittige brugere, men de kan så glæde sig over, at der bliver flere penge til velfærd, og det har de jo fortalt os på en række borgermøder, at de hellere vil have, siger Peter Rahbæk Juel.

Eller, som han spøgefuldt kalder sig i et facebook-opslag: Peter Løbejuel.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Odense

Ekstern analyse giver politikere ondt i maven: - Unge bliver tabt på gulvet

Annonce