Annonce
Bagsiden

Broken News: Reddet! HCA Marathon udvider med rollatorgruppe og beholder tilskud

92-årige Laura Slot Pedersen fra plejecenter Nørrebro glæder sig over, at hun nu også kan deltage i HCA Marathon - og samtdig gavne kommunens økonomi. Foto: Colourbox
Der er alt at vinde ved at sende op mod 4000 ældre ud på maratonløb gennem Odenses gader, mener løbsdirektør.

Som følge af de kommende års øgede udgifter til børn og ældre ville By- og Kulturforvaltningen i Odense fjerne et tilskud på 250.000 kroner til HCA Marathon.

Det ville løbet ikke have overlevet, men nu er besparelsen trukket tilbage.

HCA Marathon har nemlig besluttet at inddrage byens ældre ved at oprette en særlig løbegruppe for rollatorbrugere.

Annonce

Energirig ældremad

Løbsdirektør Torben Simonsen, HCA Marathon, påpeger, at selv om det koster 600 kroner pr. løbsnummer, vil det give en stor nettogevinst for kommunen at sende ældre rollatorbrugere ud på den klassiske distance på 42,195 kilometer:

- For det første er det jo sundt at bevæge sig. For det andet aktiverer vi de ældre i op mod 48 timer. Hvis der som forventet kommer 4000 rollatorløbere, kan kommunen spare mange millioner i personale og pleje. Og i mad. Der vil være depoter for hver 2,5 kilometer, hvor de ældre kan indtage nærende energidrikke og sukkerknalder dyppet i kaffe, siger Torben Simonsen.

To døgns vejspærring

HCA Marathon skydes i gang søndag 29. september kl. 10, og så længe der stadig er deltagere løbende, vil en række af byens større og mindre indfaldsveje være spærret for biler.

Da rollatorbrugere typisk bevæger sig med noget mindre fart end motionsløbere ventes afspærringerne først ophævet hen ad formiddagen tirsdag 1. oktober.

- Men sådan er det jo. Alle borgere må yde et offer for at få kommunens budget til at hænge sammen, siger Torben Simonsen.

Nye løbegrupper

For at sikre, at så mange rollatorbrugere som muligt får en god løbsoplevelse, udvides antallet af løbegrupper ved de populære gratis fortræninger.

Her løbes normalt i ni grupper med kilometertider fra 4.30 til 7.00 minutter.

Men fra i år kan man altså også deltage i de to nye rollatorgrupper med kilometertid 1.00.00 (sluttid: 42 timer) og kilometertid 1.08.00 (sluttid: 48 timer).

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce