Annonce
Bagsiden

Broken News: Mette F. henter Rasmus Paludan ind som børne- og socialminister

Advokat Rasmus Paludan er kendt for sit glødende engagent i socialt udsatte boligområder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
37-årig advokat belønnes for sit opsøgende arbejde i udsatte boligområder og en stærk profil på de sociale medier.

Selv efter at alle stemmer er talt op, fortsætter Folketingsvalg 2019 med at byde på overraskelser.

Den seneste kom for få timer siden, da kongelig undersøger og leder af Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, afslørede, at hun til den kommende SR-regering vil udnævne den kendte advokat Rasmus Paludan, 37, til børne- og socialminister.

Stort socialt engagement

- Man må bare anerkende, at Rasmus Paludan de senere år har udført et omfattende opsøgende arbejde i socialt udsatte boligområder. Her har han formået at engagere og organisere unge mennesker i et hidtil uhørt omfang. Og så har han jo en stærk profil på de sociale medier, siger Mette Frederiksen.

Koalitionspartner Morten Østergaard fra De Radikale bakker beslutningen op.

- En højreradikal er jo også en slags radikal, siger han.

Annonce

Ligesom Thyra Frank

Rasmus Paludan bliver med sin ministerpost medlem af regeringen, selv om han ikke er valgt til Folketinget.

Det er ikke ikke så usædvanligt, som man skulle tro, forklarer valgekspert Annemarie d'Hont fra ugebrevet Fredag Formiddag:

- En minister kan sagtens hentes ind udefra, hvis talentmassen ikke er til stede i folketingsgruppen. Det så vi blandt andet, da Liberal Alliance var nødt til at indkalde Thyra Frank som ældreminister.

Annonce

Ny ministertitel

I en kort video på Youtube takker Rasmus Paludan for udnævnelsen og understreger, at han vil løfte arven efter sin forgænger, den konservative Mai Mercado, med den allerstørste ydmyghed.

I medfør af en tinglyst klausul i Rasmus Paludans ansættelseskontrakt ændres ministertitlen til: Frihedens Soldat, De Svages Beskytter, Samfundets Vogter, Danernes Lys, Sjælefredens Kilde, Nordens Håb, Sandhedens Sendebud, Fredens Skaber samt børne- og socialminister.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce