Annonce
Erhverv

Broer og tunneler får 1,5 millioner kroner hvert år til reparationer: - Det er ikke penge, der mangler

Bro i Tommerup St. Arkivfoto: Kim Rune

14 millioner kroner.

Det er prisen for at reparere og vedligeholde Assens Kommunes broer og tunneler, viser et eftersyn, som kommunen har lavet.

I Assens Kommune er der 221 broer og tunneler, hvoraf de 190 administreres af kommunen. Ud af dem har kommunen fuld såkaldt betalingspligt for 188 og delvis betalingspligt på fire grænsebroer med nabokommunerne.

Annonce

Det samlede reparationsbehov udgør knap 14 mio. kr., heraf er ca. 2,2 mio. kr. til potentielle bygningsværksudskiftninger og omisoleringer, oplyser kommunen.

På baggrund af rapporten anbefales det, at der årligt afsættes 1,5 mio. kr. til vedligeholdelse af bygværker i Assens Kommune. Det vil kunne fastholde bygningskapitalen og den aktuelle tilstand for bygværkerne forbedres, lyder det.

Udvalgsformand Dan Gørtz (V) er godt tilfreds med det budget, der er til kommunens broer og tunneler.

- Det er ikke penge, der mangler. Den analyse, der er på det, er jo, at 1,5 mio. kr. om året dækker behovet for, at de ikke bliver forværret. Der er ikke noget efterslæb. Det ligner os jo ellers at have det på veje og på skoler. Det har  vi heldigvis ikke på de broer, siger Dan Gørtz.

Udvalgsmedlem Leif Rothe Rasmussen (S) siger, at vedligeholdelse af broerne er uundgåelig.

- Vi er nødt til at vedligeholde, men det er da rigtigt, at det kunne være brugt på velfærd, siger han om de midler, der skal bruges.

Tilfældigheder

Under en konference om fremkommelighed i Arena Assens mandag kom det frem, at Assens sammenlignet med andre fynske kommuner, har relativt få statsveje - ca. 10-12 kilometer og derudover cirka 1000 kilometer kommuneveje. Altså skal man selv stå for vedligeholdelsen - også af broer.


Det er ikke penge, der mangler. Den analyse, der er på det, er jo, at 1,5 mio. kr. om året dækker behovet for, at de ikke bliver forværret.

Dan Gørtz (V), udvalgsformand Miljø, Teknik og Plan


Borgmester Søren Steen Andersen (V) siger, at man aldrig kan have et system, der er retfærdigt over for alle, men havde gerne set flere statsveje.

- Der vil altid være nogle tilfældigheder, hvor nogle falder ud til den ene side og nogle til den anden i forhold til veje, unge og alt muligt andet. Men Assens Kommunes borgere har 85 procent mere vej at vedligeholde pr. borger end en gennemsnitskommune har. Så vi har en større rygsæk at bære rundt på. Men det er sådan, det er, siger han.

- Jeg vil ikke bruge ordet uretfærdigt, det er et tilbageskuende udtryk. Jeg siger bare, at jeg bemærker det. Vi bliver udlignet på mange andre ting, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce