Annonce
forside

Broen lukker: Festival ude med aprilsnar

Festivalens grafik over sejlruter fra Siø til Langeland.

Måske har nogen spærret øjnene op, måske har andre gættet, hvad der var på færde.

Men bare rolig, der er ingenting der tyder på, at Langelandsbroen lukker i juli måned, som Langelandsfestivalen ellers har advaret om i hvad man må formode er en aprilsnar.

Langelandsfestivalen har i en pressemeddelelse advaret gæsterne om, at de bliver nødt til at sejle over Spodsbjerg-Tårs, eller at de skal køre til Siø til en opsamlingsplads, hvor man så kan gå over broen.

Derudover ville der blive indsat små både, der ville sejle folk og deres bagage fra Siø til Langeland.

Grunden til alt det postyr skulle findes i det kommende vejarbejde på Langelandsbroen.

Og det er da også ganske rigtigt, at der bliver tale om vejarbejde i juni-juli måned.

Men ifølge ingeniør Kirsten Riis fra Vejdirektoratet, så slutter vejarbejdet inden Langelandsfestivalen går i gang.

Det omtalte vejarbejde vil desuden ikke medføre, at der bliver lukket for trafikken, kun at det ene spor bliver spærret, og der kommer lysregulering op.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tricktyv stjal penge fra svagtseende kvinde

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce