Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brobyværk Kro: Den store forvandling i coronaens skygge

En del af det nye hold på Brobyværk Kro: Fra venstre køkkenchef Jannik Jensen, direktør Johanne Hyldal, kok Oliver Hofstedt, morgenmadsdame Ulla Frandsen og restaurantchef Henrik Mundt Krammager. Foto: Palle Søby
Brobyværk Kro har fået det optimale ud af coronakrisen. Kroen er nu åben igen - med ny ejer, nyt mandskab og en totalt renoveret hovedbygning.
Annonce

Brobyværk: Der var tale om genåbning i dobbelt forstand, da den historiske Brobyværk Kro 18. maj åbnede igen efter coronakrisen.

For det var ikke bare en genåbning af kroen, ligesom tusindvis af andre restauranter over hele landet åbnede igen på "store genåbningsdag".

Det var samtidig genåbning af "den nye Brobyværk Kro", efter gartner Claus Feldborg i februar købte kroen og overtog den fra det legendariske kroejerpar Ib og Anne-Lise Jørgensen.

Kort efter kom coronakrisen, og det var ikke ligefrem den mest ønskværdige start for Claus Feldborg og hans nye hold på kroen. Da han købte kroen i februar, var det egentlig hans tanke at starte en renovering, som kunne laves sideløbende med, at driften blev holdt kørende. Den plan gav imidlertid ingen mening, da coronaen kom.

Men i stedet for at stoppe alt, blev alle sejl sat ind. Derfor står kroen nu flot gennemrenoveret i hele hovedbygningen. Tiden er blevet udnyttet til fulde, og da meldingen om genåbningen kom, fik de lokale håndværkere alligevel travlt med at blive færdige.

- Vi havde oprindelig forestillet os et brag af en åbning med reception og en masse ståhej. Sådan blev det så ikke på grund af restriktioner om selskabsstørrelse og afstandskrav, men at vi nu endelig kan gøre det, vi troede, vi skulle for to måneder siden, det er bare skønt. Den første uge er gået over al forventning. Vi er meget taknemmelige over den meget positive opbakning, vi har fået fra vore gæster, fortæller køkkenchef Jannik Jensen og restaurantchef Henrik Mundt Krammager.

Brobyværk Kro

I februar købte gartner Claus Feldborg, Allested-Vejle, Brobyværk Kro af Ib og Anne-Lise Jørgensen.

Siden er der lavet en omfattende indvendig renovering, som omfatter krostue, nye selskabslokaler, restaurant og nye handicapvenlige toiletter.

Lige nu er håndværkerne ved at indrette herretoiletter og vinkælder i kælderen samt en lounge for overnattende gæster på første sal.

Der er desuden planer om at indrette et stort orangeri med tropiske planter

Claus Feldborg har ansat en daglig ledelse, der består af:

Direktør Johanne Hyldal. Hun har de seneste fire år været daglig leder af Druen & Bønnen i Odense, og har tidligere været på blandt andet Munkebo Kro, Kvægtorvet og Steensgård, hvor hun er udlært. Hun bor i Odense.

Restaurantchef Henrik Mundt Krammager, der er flyttet ind i "embedsboligen", hvor Ib og Anne-Lise Jørgensen tidligere boede.

Køkkenchef Jannik Jensen, der bor i Ringe.

Henrik Mundt Krammager og Jannik Jensen kender hinanden fra blandt andet Restaurant Skovbakken i Odense og Kongebrogården i Middelfart.

Ud over den daglige ledelse er der ansat to kokke, halvanden tjener og en morgenmadsdame.

Brobyværk Kro ligger på Marsk Billesvej 15 i Brobyværk med en krohave smukt ud til Odense Å.

Kroen er åben alle ugens dage og serverer både frokost, eftermiddagskaffe og a la carte til aften. Så snart det er muligt i forhold til corona, tager kroen også imod større selskaber.

Derudover er Brobyværk Kro åben for overnatning med morgenmad. Kroen med i kæden "Small Danish Hotels", hvor man kan booke forskellige former for ophold på kroer, hoteller og slotte over hele landet.

Annonce

Næsten som en helt ny kro

Avisen har besøgt den nyrenoverede kro, hvor alt fremstår nyt, moderne og lækkert, så man næsten skulle tro, det er en helt ny kro, man er kommet ind i.

- Jeg har lige tændt op i pejsen her i Pejsestuen, siger direktør Johanne Hyldal, da vi står lige inden for hovedindgangen.

Pejsestuen er et nyt selskabslokale, indrettet i den tidligere morgenmadsstue til højre for indgangen. Den blev også kaldet "hjørnestuen", og en del af den er inddraget for at give plads til helt nye toiletter. Tidligere var der kun toiletter i kælderen.

- Her i den gamle krostue har vi fået et helt nyt barområde, og der er åbnet ind til det store restaurantlokale. Vi tænker, at man som gæst gerne vil nyde godt af det liv, der vil være i krostuen, i baren og i restauranten, så der er noget at kigge på hele tiden, forklarer Johanne Hyldal.

Baren fungerer samtidig som reception, og det er også her, der er adgang til køkkenet. Så det er på mange måder "kroens hjerte".

I forlængelse af det nye barområde er der lavet et andet nyt selskabslokale, Udsigten, hvor der også er lavet en pejs.

- Her havde de tidligere ejere en slags hvilerum, hvor de kunne trække sig lidt tilbage. Men det ligger med udsigt lige ud til åen, så det ville vi jo gerne udnytte. Så nu er der kommet et nyt lokale, som vi både kan bruge til morgenmadslokale, selskabslokale og til restaurant, når der er brug for det, fortælle Johanne Hyldal.

Annonce

Respekt for historien

- Vi fik lov at have en måned sammen med de tidligere ejere. Det var fantastisk sjovt at opleve den gamle kro, som den var, velvidende at vi skulle i gang med en stor renovering. På den måde lærte vi også nogle af de finurligheder, der er på stedet. Og når man kigger tilbage, tænker man: Hold da op, det er jo et helt lille stykke historie, som vi er glade for at fået med os, siger Johanne Hyldal.

- Det var jo en helt anden tidslomme, med al den charme det også har. Og selv om det hele er gennemrenoveret, er der rigtig meget af det originale, der er bevaret. De gamle loftsbjælker, som vi fandt over loftet, er nu kommet frem. Gulvene er også originale, de var i god stand, så de er bare slebet ned. Murværket krævede næsten ingen renovering, bare lidt tapetsering. Det hele er skrællet af, og så har vi brugt det råmateriale, der lå bagved, så det er "back to basic".

Direktør Johanne Hyldal i det nye selskabslokale Udsigten, hvor de tidligere ejere havde hvilerum. Foto: Palle Søby
Annonce

Coronaen fuldt udnyttet

Den oprindelige plan var at indrette de to nye selskabslokaler, det nye barområde og lave nye toiletter. Men "takket være" coronaen kom også det store restaurantlokale, Havestuen, med i samme ombæring.

- Det er vi rigtig glade for, for vi kan jo godt se, at det havde været en kæmpe kontrast med den gamle restaurant i forhold til alt det nye. Nu er det hele i samme stil, siger krodirektøren.

På første sal er de ved at lave en lille lounge, hvor de boende gæster kan slænge sig lidt efter middagen, og i kælderen er de ved at indrette nye herretoiletter - og ikke mindst en vinkælder, hvor restaurantchef Henrik Mundt Krammager glæder sig til at lave vinsmagninger og andre arrangementer.

Og så er det jo en fordel, at kroens ejer, Claus Feldborg, også har et stort gartneri, så han kan forsyne alle lokalerne med grønne planter.

Det store selskabslokale er også blevet malet og shinet op og har fået nyt, moderne av-udstyr til møder og konferencer. Her er der plads til 80 gæster, som nu kan sidde ved runde borde, så det er lidt mere højtideligt ved bryllupper og den slags.

Sådan ser den nyistandsatte krostue ud, hvor der er blevet åbnet ind til det store restaurantlokale. Foto: Palle Søby
Annonce

Klassisk med moderne twist

- På menukortet har vi forsøgt at holde fast i de klassiske dyder, men selvfølgelig moderniseret det, så det passer til, hvordan stedet nu ser ud. Til frokost kan man stadig få stjerneskud, pariserbøf og æggekage, men vi prøver også at favne en ny gruppe af gæster med for eksempel salater. Det er passion for det klassiske danske køkken med et moderne twist, og så er aftenerne lidt mere fransk inspireret, men stadig på brasserie-niveau og stadig rustikt. Vi har noget, vi kalder "den klassiske kroret", som for eksempel kan være flæskesteg, nævner Johanne Hyldal.

- Og man kan selvfølgelig stadig bare komme og få en fadøl eller en cocktail i baren, tilføjer hun.

Det er i sandhed blevet nye tider på Brobyværk Kro - i mere end én forstand.

Et kig ind i den stærkt moderniserede krostue - og i baggrunden det nye selskabslokale Udsigten. Foto: Palle Søby
Direktør Johanne Hyldal glæder sig over, at det store restaurantlokale, Havestuen, kom med i den første store renovering - og det var faktisk coronakrisen, der gav tid og mulighed for det. Foto: Palle Søby
I begge de nye selskabslokaler er der kommet pejs - her direktør Johanne Hyldal bag flammerne. Foto: Palle Søby
Restaurantchef Henrik Mundt Krammager og køkkenchef Jannik Jensen i det nye barområde, der både fungerer som reception og bar. Foto: Palle Søby
Der er kommet spritnye handicapvenlige toiletter i stueetagen. Foto: Palle Søby
Denne herlige udsigt fås fra enden af det nye selskabslokale Udsigten. Foto: Palle Søby
Tidligere var der kun toiletter i kælderen. Nu er der kommet moderne, handicapvenlige toiletter i stueetagen. Foto: Palle Søby
Renoveringen har betydet, at de flotte gamle loftsbjælker er kommet frem i lyset. Foto: Palle Søby
Restaurantchef Henrik Mundt Krammager med kroens nye kaffemaskine, der kan lave alt, hvad et kræsent kaffehjerte kan begære. Foto: Palle Søby
Man kan stadig komme ind på kroen og få en kold bajer - eller hvad med en spændende cocktail? Udvalget er særdeles righoldigt. Foto: Palle Søby
Direktør Johanne Hyldal i det nye lokale Udsigten, der både skal bruges som morgenmadslokale, selskabslokale og restaurant. Foto: Palle Søby
Pejsestuen er det ene af to nye selskabslokaler. Det er indrettet i en del af den gamle morgenmadsstue - eller "Hjørnestuen", som den blev kaldt. Foto: Palle Søby
Her under lemmen regerer håndværkerne lige for tiden med at sætte trappen i stand, indrette nye herretoiletter og indrette en vinkælder, hvor der kan laves vinsmagning og andre arrangementer. Foto: Palle Søby
Restaurantchef Henrik Mundt Krammager, direktør Johanne Hyldal og køkkenchef Jannik Jensen i den nye kombinerede bar og reception. Foto: Palle Søby
Der er åbnet fra krostuen ind til det store restaurantlokale, så gæsterne kan følge med i, hvad der foregår på kroen. Foto: Palle Søby
Udsigten fra det store restaurantlokale, Havestuen. Foto: Palle Søby
Restaurantchef Henrik Mundt Krammager gør klar til aftenens gæster. Foto: Palle Søby
Johanne Hyldal ved den nye pejs i Pejsestuen. Foto: Palle Søby
Coronatiden gav mulighed for, at også det store restaurantlokale blev i sat i stand nu, så det matcher alt det andet nye på kroen. Foto: Palle Søby
Ild i pejsen giver hygge i de nye selskabslokaler. Foto: Palle Søby
Det nye barområde er på mange måder kroens hjerte og fungerer som både reception og bar, fortæller direktør Johanne Hyldal. Foto: Palle Søby
Direktør Johanne Hyldal tiltrådte i februar efter fire år som daglig leder på Druen & Bønnen i Odense. Foto: Palle Søby
Køkkenchef Jannik Jensen, kok Oliver Hofstedt, morgenmadsdame Ulla Frandsen, direktør Johanne Hyldal og restaurantchef Henrik Mundt Krammager har åbnet "den nye Brobyværk Kro" efter coronakrisen. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce