Annonce
Middelfart

Brobygningsdirektør garanterer efter Tiger-lukning: Middelfart ender ikke som en spøgelsesby

Flere butikslokaler i det centrale Middelfart står tomme, men direktør for Brobygning Middelfart mener ikke, at der er grund til at frygte butiksdød. Foto: Peter Leth-Larsen
Direktør for Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz, er på trapperne med konkrete initiativer, der skal vende stemningen omkring butikslivet i Middelfart, efter Tiger-butikken senest har meldt ud, at den lukker i starten af 2020.

Middelfart: Først blev hun ked af det.

Så ærgrede hun sig og begyndte at stille spørgsmål til sig selv.

Og derefter handlede hun ved at sende en pressemeddelelse til Fyens Stiftstidende og Melfar Posten, hvor hun kommer med en usædvanlig melding om, at hun garanterer, at "Middelfart ender ikke som en spøgelsesby med tomme butikslokaler, et skræntende handelsliv og butikker, der hiver efter vejret", som der står beskrevet.

I midten af sidste uge kom det frem, at Flying Tiger-butikken lukker i Middelfart i starten af 2020, da færre kunder har lagt vejen forbi på grund af den midlertidige lukning af Den gamle Lillebæltsbro og opgravningen af gågaden, forklarerede kæden selv til Fyens Stiftstidende.

Paraplyorganisationen Brobygning Middelfarts direktør Lene Lawaetz, der arbejder for både turist-, erhvervs- og butikslivet, undrer sig over butikslukningen og peger på, om det også kan skyldes eksempelvis ændrede forbrugsmønstre.

- Jeg har ikke nået at snakke med dem endnu, men det vil jeg gøre, siger direktøren.

Annonce

Kom til gå-hjem-møde

Kom og vær med til at hjælpe butikslivet i Middelfart by, når Fyens Stiftstidende/Melfar Posten på torsdag arrangerer gå-hjem-møde om butikslivet i samarbejde med paraplyorganisationen Brobygning Middelfart.

Det foregår i Brobygning Middelfarts lokaler i Nygade 2, Middelfart, fra klokken 16.30 til 18.

Det er en tyvstart af lokalerne, der ellers først bliver taget i brug efter en omgang maling.

Brobygnings-direktør Lene Lawaetz giver en status på, hvilke initiativer paraplyorganisationen har i støbeskeen overfor butikslivet.

Vej- og trafikchef Uffe Høybye fortæller om seneste nyt om renoveringen af gågaden.

Brobygning Middelfart serverer lidt at drikke og snacks.

Alle er velkomne - og man kan møde op på aftenen.

Skriv dog gerne på forhånd på nordvest@fyens.dk, hvis du deltager.

Skilte af gågade på vej

Lene Lawaetz har fulgt med i diverse kommentarspor på sociale medier, hvor debattører begræder lukningen af Tiger-butikken, og flere er ude med riven efter den megen opgravning og brolukningen.

- Vi har haft en periode, hvor byen har været præget af opgravninger og en langstrakt lukning af Den gamle Lillebæltsbro. Det kan naturligvis mærkes i handelslivet. Men jeg kan berolige både de handelsdrivende og kunderne med, at den udvikling vender, lyder det fra Lene Lawaetz, der dog også hører om butikker, der i perioden har oplevet fremgang.

Siden før sommerferien har hun arbejdet med helt konkrete initiativer, der skal være med til at lette stemningen omkring al gravearbejdet.

Skilte med billeder af gågaden før, under og efter er nemlig under produktion, som skal give et billede af, hvad man har i vente, mens man kanter sig rundt mellem afspærringer, perlesten og gravemaskiner.

Hun mener nemlig, at det er kundernes positive tilgang og ikke mindst vilje til at bruge butikkerne i Algade fremfor eksempelvis at handle på nettet, der gør den store forskel, når det handler om at få skabt liv i de tomme lokaler.

Dialog med udlejerne

Vej- og trafikchef Uffe Høybye oplyser, at man i kommunen umiddelbart ikke har kutyme for at skilte med alle projekter, men man gør det i visse tilfælde. Han kalder det en grundlæggende god idé med mere oplysning.

- Grundlæggende har vi en eller anden forpligtelse til at fortælle om, hvad vi har gang i. Det er altid en diskussion, hor mange resurser vi skal smide efter det. Og jeg er da spændt på, hvad der kommer af illustrationer, siger Uffe Høybye, der tilføjer, at det ofte kan være svært at visualisere sådanne slags projekter som belægning af en gågade.

Udover skilte er Brobygning Middelfart gået i dialog med udlejerne, fortæller Lawaetz:

- Udlejerne er villige til at tænke anderledes og tage skridtet videre i forhold til at udvikle byen. Vi har gang i en god og konstruktiv dialog, og jeg tør godt love, at jeg snart kan løfte sløret for, hvad vi arbejder henimod, siger hun og nævner blandt andet, at det er vigtigt at tiltrække flere specialbutikker, så Middelfart kan leve op til sit navn som Specialisternes by.

Direktøren supplerer, at man på sigt vil udbrede alle eller dele af initiativerne til resten af kommunen.

Hvad er din løsning?

I sidste uge meldte Flying Tiger ud, at man lukker butikken i Middelfart i starten af 2020. Dermed bliver der fra næste år endnu et tomt butiksvindue i Middelfart by.

Men hvordan vender man udviklingen? Og hvilke butikker mener du, at vi skal gå efter at tiltrække til Middelfart?

Skriv gerne din løsning i kommentarfeltet under artiklen på Fyens.dk eller skriv til nordvest@fyens.dk.

I de kommende uger sætter Fyens Stiftstidende fokus på butikslivet i Middelfart.

Du kan tippe os, hvis du mener, at der er emner, vi bør tage op. Eller du har en konkret historie, du gerne vil dele med os - og læserne.

Samtidig hylder Melfar Posten butikkerne i kampagnen Byens Bedste, hvor du kan være med til at afgøre, hvilke butikker der løber med priserne. Kampagnen slutter med en stor prisuddelingsfest 5. oktober, 2019.

Sæt kryds i kalenderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce