Annonce
Middelfart

Brobygningsdirektør garanterer efter Tiger-lukning: Middelfart ender ikke som en spøgelsesby

Flere butikslokaler i det centrale Middelfart står tomme, men direktør for Brobygning Middelfart mener ikke, at der er grund til at frygte butiksdød. Foto: Peter Leth-Larsen
Direktør for Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz, er på trapperne med konkrete initiativer, der skal vende stemningen omkring butikslivet i Middelfart, efter Tiger-butikken senest har meldt ud, at den lukker i starten af 2020.

Middelfart: Først blev hun ked af det.

Så ærgrede hun sig og begyndte at stille spørgsmål til sig selv.

Og derefter handlede hun ved at sende en pressemeddelelse til Fyens Stiftstidende og Melfar Posten, hvor hun kommer med en usædvanlig melding om, at hun garanterer, at "Middelfart ender ikke som en spøgelsesby med tomme butikslokaler, et skræntende handelsliv og butikker, der hiver efter vejret", som der står beskrevet.

I midten af sidste uge kom det frem, at Flying Tiger-butikken lukker i Middelfart i starten af 2020, da færre kunder har lagt vejen forbi på grund af den midlertidige lukning af Den gamle Lillebæltsbro og opgravningen af gågaden, forklarerede kæden selv til Fyens Stiftstidende.

Paraplyorganisationen Brobygning Middelfarts direktør Lene Lawaetz, der arbejder for både turist-, erhvervs- og butikslivet, undrer sig over butikslukningen og peger på, om det også kan skyldes eksempelvis ændrede forbrugsmønstre.

- Jeg har ikke nået at snakke med dem endnu, men det vil jeg gøre, siger direktøren.

Annonce

Kom til gå-hjem-møde

Kom og vær med til at hjælpe butikslivet i Middelfart by, når Fyens Stiftstidende/Melfar Posten på torsdag arrangerer gå-hjem-møde om butikslivet i samarbejde med paraplyorganisationen Brobygning Middelfart.

Det foregår i Brobygning Middelfarts lokaler i Nygade 2, Middelfart, fra klokken 16.30 til 18.

Det er en tyvstart af lokalerne, der ellers først bliver taget i brug efter en omgang maling.

Brobygnings-direktør Lene Lawaetz giver en status på, hvilke initiativer paraplyorganisationen har i støbeskeen overfor butikslivet.

Vej- og trafikchef Uffe Høybye fortæller om seneste nyt om renoveringen af gågaden.

Brobygning Middelfart serverer lidt at drikke og snacks.

Alle er velkomne - og man kan møde op på aftenen.

Skriv dog gerne på forhånd på nordvest@fyens.dk, hvis du deltager.

Skilte af gågade på vej

Lene Lawaetz har fulgt med i diverse kommentarspor på sociale medier, hvor debattører begræder lukningen af Tiger-butikken, og flere er ude med riven efter den megen opgravning og brolukningen.

- Vi har haft en periode, hvor byen har været præget af opgravninger og en langstrakt lukning af Den gamle Lillebæltsbro. Det kan naturligvis mærkes i handelslivet. Men jeg kan berolige både de handelsdrivende og kunderne med, at den udvikling vender, lyder det fra Lene Lawaetz, der dog også hører om butikker, der i perioden har oplevet fremgang.

Siden før sommerferien har hun arbejdet med helt konkrete initiativer, der skal være med til at lette stemningen omkring al gravearbejdet.

Skilte med billeder af gågaden før, under og efter er nemlig under produktion, som skal give et billede af, hvad man har i vente, mens man kanter sig rundt mellem afspærringer, perlesten og gravemaskiner.

Hun mener nemlig, at det er kundernes positive tilgang og ikke mindst vilje til at bruge butikkerne i Algade fremfor eksempelvis at handle på nettet, der gør den store forskel, når det handler om at få skabt liv i de tomme lokaler.

Dialog med udlejerne

Vej- og trafikchef Uffe Høybye oplyser, at man i kommunen umiddelbart ikke har kutyme for at skilte med alle projekter, men man gør det i visse tilfælde. Han kalder det en grundlæggende god idé med mere oplysning.

- Grundlæggende har vi en eller anden forpligtelse til at fortælle om, hvad vi har gang i. Det er altid en diskussion, hor mange resurser vi skal smide efter det. Og jeg er da spændt på, hvad der kommer af illustrationer, siger Uffe Høybye, der tilføjer, at det ofte kan være svært at visualisere sådanne slags projekter som belægning af en gågade.

Udover skilte er Brobygning Middelfart gået i dialog med udlejerne, fortæller Lawaetz:

- Udlejerne er villige til at tænke anderledes og tage skridtet videre i forhold til at udvikle byen. Vi har gang i en god og konstruktiv dialog, og jeg tør godt love, at jeg snart kan løfte sløret for, hvad vi arbejder henimod, siger hun og nævner blandt andet, at det er vigtigt at tiltrække flere specialbutikker, så Middelfart kan leve op til sit navn som Specialisternes by.

Direktøren supplerer, at man på sigt vil udbrede alle eller dele af initiativerne til resten af kommunen.

Hvad er din løsning?

I sidste uge meldte Flying Tiger ud, at man lukker butikken i Middelfart i starten af 2020. Dermed bliver der fra næste år endnu et tomt butiksvindue i Middelfart by.

Men hvordan vender man udviklingen? Og hvilke butikker mener du, at vi skal gå efter at tiltrække til Middelfart?

Skriv gerne din løsning i kommentarfeltet under artiklen på Fyens.dk eller skriv til nordvest@fyens.dk.

I de kommende uger sætter Fyens Stiftstidende fokus på butikslivet i Middelfart.

Du kan tippe os, hvis du mener, at der er emner, vi bør tage op. Eller du har en konkret historie, du gerne vil dele med os - og læserne.

Samtidig hylder Melfar Posten butikkerne i kampagnen Byens Bedste, hvor du kan være med til at afgøre, hvilke butikker der løber med priserne. Kampagnen slutter med en stor prisuddelingsfest 5. oktober, 2019.

Sæt kryds i kalenderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce