Annonce
Middelfart

Brobyggerprisen: Rørt tusindkunstner tog imod i butikken

Tanja Brinck Bentzon blev både glad og rørt, da hun fik overrakt Brobyggerprisen midt i sin butik i det gamle apotek i Middelfart. Her driver hun frisørsalon, kunstudstilling og salg af kunsthåndværk fra især Fanø, hvor hun tidligere har haft forretning. Foto: Jan Bonde
Tanja Brinck Bentzon har kun drevet forretning i Middelfart siden juni. Men hun har taget byen med storm, og nu er hun årets modtager af Brobyggerprisen og 10.000 kroner.

Middelfart: Hun skulle lige samle sig - Tanja Brinck Bentzon.

For tirsdag eftermiddag dukkede Melfar Posten op i butikken sammen med direktør for Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz.

Med os havde vi en spritny statuette fra keramiker Anitta Due. Statuetten er beviset på, at Brinck Bentzon Studio er modtager af årets Brobyggerpris - en af tre specialpriser til Byens Bedste Middelfart.

Annonce
Brobyggerprisen blev straks foreviget sammen med personalet Anna Friis og Lise Lautrup. Foto: Jan Bonde

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg bliver helt rørt. Men jeg har været så glad for at åbne her i det gamle apotek. Og jeg har oplevet enormt meget positiv tilkendegivelse fra kunderne.

Og så har rigtigt mange tidligere apoteksansatte været forbi for at se, hvad stedet nu har udviklet sig til, siger Tanja Brinck Bentzon.

Evnen til at byde ind

Lene Lawaetz lagde i sin motivationstale vægt på den evne til at byde ind med nyt og bygge bro til andre af byens erhvervsdrivende, som Tanja Brinck Bentzon har taget med sig til Middelfart fra Fanø, hvor hun tidligere har drevet forretning.


Jeg er ikke kommet til Middelfart for at konkurrere med andre. Jeg er kommet hertil, så vi kan blive stærkere sammen.

Tanja Brinck Bentzon


- På Fanø har vi for længst erfaret, at vi er nødt til at stå sammen. Og jeg er ikke kommet til Middelfart for at konkurrere med andre. Jeg er kommet hertil, så vi kan blive stærkere sammen, siger hun.

Tanja Brinck Bentzon fik nøglerne til sit nye lejemål 5. marts. Altså blot en uge før statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned for at dæmme op for corona.

- Det var da ikke noget godt tidspunkt at åbne på, men omvendt tror jeg ikke, det havde ændret noget for mig. Det her er jo min drøm, og jeg er bedst i modvind. Jeg plejer at sige, at jeg er som skvalderkål - meget svær at holde nede. Når det er sagt, så er det rigtigt dejligt, når man har medvind, siger Tanja Brinck Bentzon.

Og medvind - det var der i hvert fald denne eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce