Annonce
Byens Bedste

Brobyggerpris landede hos irriterende flue: - Ros og anerkendelse er det, der driver mig

For Tanja Brinck Bentzon fra butikken af næsten samme navn er den ros og anerkendelse, som fulgte med Brobyggerprisen 2020 i den grad smørelse til tandhjulet. Faktisk er det de positive tilkendegivelser, hun brænder for. Foto: Sofie Secher Karlsen
Sidste år vandt Tanja Brinck Bentzon Brobyggerprisen og 10.000 kroner til avisens awardshow Byens Bedste. Pengene endte i coronaens sorte hul, men anerkendelsen lever hun stadig højt på.

Det er nok de færreste, der ville beskrive sig selv som en irriterende flue. Men det gør Tanja Brinck Bentzon med glæde. Hun er indehaver af Brinck Bentzon Studio i Algade, og sidste år løb hun med den ene af tre specialpriser inklusiv 10.000 kroner til awardshowet Byens Bedste i Middelfart. Hun og butikken var desuden nomineret i kategorien "Byens Bedste Service".

- Jeg er nok sådan en, som, nogle af de gamle spillere i byen synes, er lidt for meget. Men jeg oplever, at når jeg kommer med den energi, jeg gør, så får jeg noget tilbage.

Energi og gåpåmod løber Tanja Brinck Bentzon ikke sådan lige tør for - så længe folk tager godt imod ideerne og giver hende et klap på skulderen, når hun gør det godt.

Annonce

- De fleste danskere er dårlige til det med ros og anerkendelse. Og der er sådan en pris bare god, for så kommer folk hen og fortæller, at de jo stemte på os, fordi vi er så gode, fortæller hun og kalder det "smørelse til tandhjulet".

- Jeg er vokset op i et hjem uden ros, så anerkendelsen betyder rigtig meget for mig.

- Jeg er vokset op i et hjem uden ros, så anerkendelsen betyder rigtig meget for mig.

Tanja Brinck Bentzon

Vi skal følge, like og heppe på hinanden

Tanja Brinck Bentzon er typen, der ser muligheder i stedet for begrænsninger. Må hun på grund af corona ikke åbne frisørdelen i butikken - ja, så åbner hun butikkens anden halvdel med tøj, smykker og produkter. Og hun ser tilbage på en tid med corona (som hun syv, ni, 13 ikke håber vender tilbage) og tager det bedste med sig.

Brinck Bentzon Studio bor i det gamle apotek i Algade i Middelfart og er både en frisør, en butik, et galleri og meget andet. Ejer Tanja Brinck Bentzon tror på, at oplevelsesbutikker er fremtiden. Foto: Sofie Secher Karlsen

- Folk har opdaget Middelfart. Folk glemmer, hvor fedt et sted vi har her. Byen har charme, og vi (i butikkerne, red.) har virkelig fat i noget, som kan vækste, hvis vi står sammen og hjælper hinanden. Det betyder så meget, at vi følger, liker og hepper på hinanden, mener hun og fortæller, at hun ikke sjældent anbefaler sine kunder avokadotoasten hos Jataco og husker dem på, hvad der er på tapetet hos Kreaværk, Yellow-Carry eller et tredje sted.

- Der kommer ikke flere handlende til byen, hvis vi (butikkerne, red.) bare passer hver vores matrikel.

Med prisen fulgte 10.000 kroner fra Brobygning Middelfart. Pengene skulle være brugt på en projektor, som kunne bruges under blandt andet events og andre begivenheder i butikken. I stedet endte de i det hul, coronaen efterlod. Et hul, som heldigvis ikke endte med at være større, end at Tanja og Brinck Bentzon Studio fortsat udvikler sig i det gamle apotek i Algade.


Annonce

Mest læste

Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Assens For abonnenter

Afledte sideeffekter af corona og brexit: Cabinplant mere end fordobler overskuddet

Nyborg

Færdig i lokalpolitik efter sag om nøgenfotos: Nu bliver der rykket rundt i byrådet

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce