Annonce
forside

Broafgift: Transportminister giver fornyet håb hos Fynsk Erhverv

Liberal Alliance har som det eneste parti i Folketinget ønsket helt at afskaffe broafgiften over Storebælt. Nu har en af partiets egne fået tranportministerposten, og det giver fornyet optimisme hos Fynsk Erhverv.

Den nuværende finansordfører og formand for Folketingets Finansudvalg, Ole Birk Olesen (LA), bliver ny transportminister.

Liberal Alliance har som det eneste parti i Folketinget helt ønsket at afskaffe broafgiften over Storebælt.

Det skete blandt andet i 2014, da partiet foreslog at gøre det gratis for biler, busser og lastvogne at køre over Storebæltsbroen. Argumentet var, at det umiddelbart vil kunne aflæses i områdernes økonomiske vækst, og det vil binde Danmark endnu bedre sammen.

Det glæder derfor direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt, som har arbejdet ihærdigt på at reducere broafgiften, at partiet nu kommer til at sidde på transportministerposten.

- Det er klart, at vi har bemærket, at den nye transportminister er fra Liberal Alliance, som har tilsluttet sig forslaget om at reducere broafgiften. Og det giver fornyet håb for en god dialog. Men vi har nu hele tiden været optimistiske. Og uanset hvilket parti, der havde fået posten, havde vi fortsat arbejdet i den retning. De samfundsfaglige argumenter for en reduktuon af broafgiften er meget stærke, siger hun til Fyens.dk.

Rytte Reinholdt understreger, at en afskaffelse eller reducering af broafgiften, er selvfinansierende.

- Analyser viser, at der ligger et meget stort vækstpotentiale, og det betyder altså, at man ikke behøver at skære i kernevelfærden. Det er et meget stærkt argument, siger hun.

Ole Birk Olesen bliver ny transport-, bolig- og vækstminister og overtager transportområdet efter Hans Christian Schmidt (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce