Annonce
Debat

Broafgift: Broafgiften skal ikke væk

Visse medier har i årevis kørt en kampagne for, at det skal være gratis at køre over Storebæltsbroen. Og de glæder sig, hver gang flere erhvervsfolk tilslutter sig den såkaldte Storebæltskomites kamp for netop det.

Det kan man jo ikke fortænke dem i.

Medierne (især Jysk Fynske Medier) gør det, fordi det giver deres kampagne legitimitet.

Erhvervsfolkene gør det, fordi der er penge for dem at tjene på at fjerne brotaksten.

Enhedslisten (EL) er uenig.

Om brotaksterne er lige præcis, som de skal være, kan man altid diskutere. Men de skal ikke fjernes.

Broen er endnu ikke betalt. Det er den ene side af sagen.

Den anden - og nok så væsentlige - er, at det vil fremme privatbilismen, hvis brotaksterne fjernes. Med en endnu større miljøbelastning til følge.

Det er ikke en udvikling, EL ønsker. Vi ønsker i stedet en forbedring af den kollektive transport, gerne med penge fra den indtægt, staten får fra brotaksterne.

Al snak fra mediers og erhvervslivets side om, hvor meget vækst der vil komme ud af at gøre det gratis at køre over broen, er skrivebords-udregninger. Det eneste sikre, der vil ske ved at gøre det gratis at køre over Storebæltsbroen, er, at private firmaer vil tjene flere penge, og at der vil blive endnu mere biltrafik med endnu mere forurening og endnu mere trængsel til følge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

220 boliger og nyplantet skov skal udgøre ny, CO2-negativ bydel i Middelfart: Bliver præsenteret på verdens største arkitekturkongres

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce