Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bro-lobby i kødet på folketingspolitikere

Direktør Peter Jensen (t.v), Dansk Træemballage (DTE) bød på kaffe ved denne lidt utraditionelle, men effektive opdækning. På billedet ses blandt andre også Trine Bramsen (S), Karsten Hønge (SF) og Kim Christiansen (DF) samt borgmester Christian Thygesen (V) og viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen (DF). Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune.

Politikernes fra Folketingets trafikudvalg gæstede forleden Faaborg-Midtfyn, og planerne om en bro til Als var hovedtemaet.

Faaborg-Midtfyn: Da Folketingets transportudvalg forleden var på besøg på Fyn, var der også tid til at runde Faaborg-Midtfyn Kommune. Her kom en del til at handle om en mulig fast Als-Fyn-forbindelse.

Faaborg-Midtfyn Kommune samarbejder med Sønderborg Kommune om en sådan forbindelse, blandt andet via lobbyarbejde.

- En fast forbindelse til Als og Sønderjylland har mange fordele for Faaborg-Midtfyn. Den vil skabe vækst, tiltrække flere turister og give mange borgere helt nye jobmuligheder i Jylland. Men en bro vil også betyde et løft af infrastrukturen her på Fyn og gøre det hurtigere at køre fra Faaborg til Odense. Als-Fyn-broen vil altså gøre det mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i Faaborg-området, siger borgmester i Faaborg-Midtfyn, Christian Thygesen (V) i en pressemeddelelse.

Udover at tale med borgmesteren besøgte folketingspolitikerne også virksomheden Dansk Træemballage i Haastrup. Her fortalte direktør Peter Jensen om udfordringerne ved at drive en transporttung virksomhed i et landområde og om mulighederne ved Als-Fyn-broen.

- Vi klarer det godt og er glade for at have base i Haastrup, men de små veje og flaskehalsene på den vestfynske motorvej er en udfordring for os. En bro til Als vil være et løft for en virksomhed som vores, for vi vil hurtigere kunne komme frem og tilbage til Sønderjylland og Nordtyskland, siger Peter Jensen i pressemeddelelsen.

Besøget handlede også om muligheden for delebiler i landdistrikterne og den sparsomme kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce