Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bro-lobby i kødet på folketingspolitikere

Direktør Peter Jensen (t.v), Dansk Træemballage (DTE) bød på kaffe ved denne lidt utraditionelle, men effektive opdækning. På billedet ses blandt andre også Trine Bramsen (S), Karsten Hønge (SF) og Kim Christiansen (DF) samt borgmester Christian Thygesen (V) og viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen (DF). Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune.

Politikernes fra Folketingets trafikudvalg gæstede forleden Faaborg-Midtfyn, og planerne om en bro til Als var hovedtemaet.

Annonce

Faaborg-Midtfyn: Da Folketingets transportudvalg forleden var på besøg på Fyn, var der også tid til at runde Faaborg-Midtfyn Kommune. Her kom en del til at handle om en mulig fast Als-Fyn-forbindelse.

Faaborg-Midtfyn Kommune samarbejder med Sønderborg Kommune om en sådan forbindelse, blandt andet via lobbyarbejde.

- En fast forbindelse til Als og Sønderjylland har mange fordele for Faaborg-Midtfyn. Den vil skabe vækst, tiltrække flere turister og give mange borgere helt nye jobmuligheder i Jylland. Men en bro vil også betyde et løft af infrastrukturen her på Fyn og gøre det hurtigere at køre fra Faaborg til Odense. Als-Fyn-broen vil altså gøre det mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i Faaborg-området, siger borgmester i Faaborg-Midtfyn, Christian Thygesen (V) i en pressemeddelelse.

Udover at tale med borgmesteren besøgte folketingspolitikerne også virksomheden Dansk Træemballage i Haastrup. Her fortalte direktør Peter Jensen om udfordringerne ved at drive en transporttung virksomhed i et landområde og om mulighederne ved Als-Fyn-broen.

- Vi klarer det godt og er glade for at have base i Haastrup, men de små veje og flaskehalsene på den vestfynske motorvej er en udfordring for os. En bro til Als vil være et løft for en virksomhed som vores, for vi vil hurtigere kunne komme frem og tilbage til Sønderjylland og Nordtyskland, siger Peter Jensen i pressemeddelelsen.

Besøget handlede også om muligheden for delebiler i landdistrikterne og den sparsomme kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce