Annonce
Debat

Britta Schall Holberg til menighedsråd: - Nu må I gå af - I er ikke jeres opgave voksen

Britta Schall Holberg mener, at menighedsrådet for Assens og Gamtofte sogne bør gå af. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Læserbrev: I kryds og tværser optræder meget ofte en tegning af en struds. Det ses let, det er en struds, for den stikker hovedet i busken. Men den har glemt, at hele bagkroppen er synlig.

Det er det billede, der tegner sig af den helt ubegribelige inkompetence, menighedsrådet i Assens–Gamtofte har lagt for dagen med de katastrofale følger, det har fået for kulturlivet i Assens og på Fyn.

Vi har mistet vores uforlignelige leder af syngedrengene i Assens, Finn Pedersen. Drengekoret, der har eksisteret i 165 år, har mistet deres leder. Alle ansatte har sagt op. At kirken har mistet sit omdømme blev i den grad understreget med det fuldstændigt kaotiske møde i kirken forleden.

Annonce

Mødets afvikling, hvor der end ikke var styr på stemmesedlerne, endte i totalt kaos, fordi der fuldstændig manglede viden og styring.

Hvad er så formandens og valg-”styrerens” kommentarer? De er, som de har været i flere måneder, hvor balladen har eskaleret: Ingen kommentarer. Ingen af de ansvarlige siger noget.

De stikker hovedet i busken. Også provsten skjuler sig . Tror måske som strudsen, at de så er usynlige, og at deres ansvar forsvinder. Men de glemmer, at hele kroppen er synlig. Vi ved godt, hvem de er, hvem det er, der dukker sig, og tror de kan løbe fra det ansvar, der påhviler dem.

At sidde i et menighedsråd er en demokratisk opgave. Det betyder, at man er valgt af nogen, der har krav på, at man påtager sig ansvaret. Og at man forstår, at man ikke sidder i rådet for at mele sin egen kage eller fornemmelser.

Man er valgt for at løfte den opgave, man er sat til: At få kirkelivet til at blomstre. Det ansvar kan man ikke tørre af sig ved ustandseligt at sige: Ingen kommentarer, som det nu for 117. gang sker i søndagens Stiftstidende.

Når man er demokratisk valgt, står man til ansvar for de, der har valgt en, og til den demokratiske proces hører, at man taler. Hvis ingen siger noget, så har det intet med demokrati at gøre. Rent bortset fra, at intet kan løses i en stemning af kun ondsindet sladder i krogene.

Der er kun eet for de få resterende menighedsrådsmedlemmer at gøre: Træk jer og lad nye kræfter komme til. I er ikke jeres opgave voksen, hverken i forhold til kirken, til medarbejderne, til de, der har valgt jer eller til kulturlivet i Assens og på Fyn.

Træk jer og lad nye kræfter komme til. I er ikke jeres opgave voksen

Britta Schall Holberg

(Fyens Stiftstidende har forelagt læserbrevet for menighedsrådsformand Vibeke Busse Andersen og provst Ole Hyldegaard. Vibeke Busse Andersen henviser på begges vegne til et læserbrev, som hun har skrevet om sagen)

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Sydfyn

Hærværk på julebelysning i Svendborg: Ledninger klippet over i nattens mørke

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce