Annonce
Indland

Britney Spears er 40, fri og forlovet

Britney Spears begyndte at synge i kirken som barn og blev oplært intenst i sang og dans allerede før, hun var fyldt ti. (Arkivfoto). Foto: Mario Anzuoni/Reuters
Britney Spears blev et popikon som teenager, men mistede sig selv i 20'erne. Nu er hun dog fri igen. Torsdag den 2. december fylder hun 40 år.

Britney Spears fylder 40 år på torsdag, og hun har på det seneste fået to store fødselsdagsgaver på forskud.

I september friede hendes kæreste, Sam Ashgari. Hun takkede ja.

Og den 13. november havde Britney Spears så ifølge eget udsagn "den bedste dag nogensinde", da en dommer gav popsangerinden magten tilbage over hendes eget liv.

Annonce

Britney Spears havde været under sin fars værgemål i hele 13 år efter en række mentale sammenbrud.

Faren forvaltede sin datters formue på godt 60 millioner dollar og havde desuden længe fuld kontrol over det meste af hendes liv sammen med en advokat.

Britney Spears måtte tage til takke med lommepenge og havde ikke engang nøglerne til sin egen bil.

Hun har undervejs haft det forfærdeligt over kontroltabet og blandt andet følt sig tvunget til at optræde samt at tage medicin og bruge spiral, har hun fortalt i retten.

Men nu er det slut. Blandt andet takket være en ihærdig indsats fra dedikerede fans, der med FreeBritney-bevægelsen har kæmpet for at gøre opmærksom på sagen.

Den store følgerskare byggede Britney Spears omkring årtusindskiftet, da hun bragede igennem som verdensstjerne, sexsymbol og frontfigur i en ny generation af solosangerinder.

Som bare 16-årig slog hun igennem klædt ud som skolepige med rottehaler i musikvideoen til debutsinglen "...Baby One More Time".

Blandingen af barnlig uskyld og voksen seksualitet vakte opsigt i det kristne USA. Som modvægt erklærede Spears selv, at hun var et moralsk menneske, som ville skåne sin mødom til ægteskabet.

Det pæne image blev dog hurtigt udfordret af mediernes snagen i, hvorvidt Britney og kæresten Justin Timberlake udvekslede andet end kærlige blikke.

Alt imens kværnede Britney dansable og radiovenlige sange som "Oops! ... I Did It Again", "Lucky" og "Toxic". Næsten alt, hun rørte, blev til platin.

Det uskyldige image krakelerede dog sammen med forholdet til Timberlake, som fik et bittert efterspil, da han antydede, at Britney ikke udelukkende havde praktiseret troskab.

I stedet gav Britney Spears sit ja til danseren Kevin Federline, og de fik to sønner. Parret lod deres privatliv forevige på tv, men gik fra hinanden efter to og et halvt år.

Det blev starten på en psykisk nedtur og offentlig deroute.

I starten af 2007 døde hendes tante af kræft, og kort efter gik Spears i alkoholafvænning. Under et døgn senere dukkede hun op i en frisørsalon, hvor hun barberede sit hår af for snurrende paparazzikameraer.

Billederne af den skaldede Spears gik verden rundt, og skræmte iagttagere spurgte, om berømmelsen havde gjort Britney til en sandskulptur, der smuldrede i uvejret. Kort efter begyndte det værgemål, der altså varede helt frem til for få uger siden.

Trods frihedsberøvelsen fortsatte hun en del år med at lave ørehængere som "Womanizer" og "Scream & Shout", men siden 2013 har det været tyndt med hits.

Nu erklærer Britney Spears sig dog klar til at genindtage verden. Mere musik, film, flere børn og et bryllup er angiveligt blandt planerne.

Mest af alt glæder hun sig dog bare over sin frihed.

/ritzau/

Annonce
Nyborg For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Kerteminde For abonnenter

Der gik 15 år før folk fik øjnene op for Flemmings opfindelse: Efter ny lov bliver han kimet ned

Odense

Nu har bilisterne lært det: Bøder for 25 millioner har sænket farten på Odense-strækning

Odense

Fjernvarmekunder kan roligt skrue op for radiatoren: Trods milliardinvestering i CO2-fangst vil Fjernvarme Fyn holde prisen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Konkursen slog grundlæggeren af Munkebo Mikrobryg ud: - Men en dag rejste jeg mig op og gik

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Nordfyn

Ung, politisk spire: - Jeg vil gøre en forskel for lokalområdet

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Odense

- Det lyder som science fiction, men det er et eventyr: Minister satser på klimaløsning fra Fyn

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kommune vred armen om på erhvervsmand: Betal dummebøde - eller din ejendom går på tvangsauktion

Kerteminde

Så skete det igen: Pludselig fløj der en sten gennem ruden ind til kvindes lejlighed

Annonce