Annonce
Sport

Britiske divisionshold lander tv-aftale til fem milliarder

Norwich (her angriberen Jordan Rhodes) og andre klubber i The Championship kan fra næste sæson nyde gavn af en ny tv-aftale.

Fra 2019 kan britiske fodboldklubber i laget under Premier League se frem til ekstra økonomisk indsprøjtning.

Det er ikke kun i Premier League, at tv-pengene er store i britisk fodbold.

Mandag har de britiske fodboldklubber i de tre bedste ligaer under Premier League landet en stor femårig tv-aftale.

Klubberne i The Championship, League One og League Two har samlet forhandlet sig frem til en aftale med Sky Sports på 595 millioner pund svarende til fem milliarder kroner fra 2019 til 2024.

Det betyder, at de i alt 72 klubber skal dele omkring en milliard kroner per sæson for tv-rettighederne, der blot gælder for det britiske marked.

Den nye tv-aftale er 35 procent mere værd end den nuværende aftale for The Championship, League One og League Two.

Selv om det er lykkedes at få en bedre tv-aftale, så er der fortsat langt op til det økonomiske niveau i den seneste aftale for Premier League.

Premier League-klubbernes seneste aftale med Sky og BT på det britiske tv-marked er cirka ti gange så meget værd per sæson, og så skal pengene endda blot fordeles mellem 20 klubber.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce