Annonce
Indland

Britisk studie: Computerspil gør ikke børn voldelige

Computerspil fylder meget i nogle børns hverdag, som her i esportsforeningen HYDR i Søborg. Forældre behøver tilsyneladende ikke bekymre sig for, om deres børn bliver voldelige af at spille.

Forskere ved Oxford har ikke kunnet finde sammenhæng mellem vold i computerspil og ændret opførsel hos unge.

En ny videnskabelig undersøgelse har ikke kunnet konstatere nogen sammenhæng mellem børns brug af voldelige computerspil og øget voldelig adfærd.

Det skriver netmediet dagens.dk på baggrund af en videnskabelig artikel, som forskere ved universitetet i Oxford har offentliggjort i tidsskriftet Royal Society Open Science.

2008 britiske unge på 14 eller 15 år har sammen med deres forældre eller omsorgspersoner deltaget i undersøgelsen.

Børnene er blevet spurgt, hvilke computerspil de har spillet, og om de selv har bemærket nogen adfærdsændring.

På samme måde er forældrene blevet bedt om at svare på spørgsmål om deres børns opførsel.

Og det er altså ikke lykkedes at konstatere nogen entydig sammenhæng.

Professor Andrew Przybylski, der er forskningsleder ved Oxford Internet Institute, siger:

- Det er en populær opfattelse, at voldelige computerspil fremmer voldelig adfærd i den virkelige verden. Men det har været svært at påvise.

- Selv om både forældre og lovgivere har udvist stor interesse for emnet, så har forskningen ikke vist, at der er grund til bekymring, siger han til universitetets hjemmeside.

Han understreger dog, at man ikke kan afvise, at computerspil kan påvirke børns opførsel på andre områder.

- Vi kan se, hvordan nogle unge taler grimt til andre, håner dem, driller dem og måske bliver meget optaget af at vinde.

- Det er alt sammen noget, som falder ind under kategorien asocial opførsel, og som kunne være interessant at dykke yderligere ned i, siger Przybylski.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce