Annonce
Udland

Britisk regering skal drøfte udkast til brexitaftale

Downing Street: Der er enighed om udkast til brexitaftale. Nøgleministre er indkaldt til møde onsdag.

Den britiske premierministers kontor i Downing Street oplyser tirsdag aften, at der er enighed om en brexitaftale på teknisk niveau.

- Premierminister Theresa May har indkaldt sit regeringskabinet til møde om brexit onsdag eftermiddag klokken 14.00 (klokken 15.00 dansk tid), oplyser premierministerens kontor.

På mødet skal ministrene drøfte udkastet til aftalen. Det er hensigten, at de skal godkende teksten. Det britiske regeringskabinet består i øjeblikket af 21 ministre, inklusive premierministeren selv.

Tirsdag aften har også den irske premierminister, Leo Varadkar, indkaldt sin regering til hastemøde onsdag.

Det møde vil ifølge Varadkars talsmand finde sted klokken 10.30 dansk tid. Talsmanden siger samtidig, at Irland vil give den britiske regering tid og rum til at vurdere det foreliggende udkast til en aftale.

De enkelte britiske ministre er allerede tirsdag aften kaldt til møde i Downing Street én for én.

BBC's politiske korrespondent Vicki Young siger, at ministrene hver især må tage stilling til, om de vil støtte aftalen - og hvis ikke, så overveje om de vil forlade regeringen. Ved 23-tiden har ingen af ministrene endnu udtalt sig efter deres møder hos premierministeren.

Onsdag eftermiddag er også EU-landenes ambassadører i Bruxelles kaldt til møde for at gøre status.

En kilde fra den britiske regerings indercirkel siger til BBC, at der er enighed om teksten på teknisk niveau på begge sider efter intense forhandlinger i denne uge.

Under forhandlingerne har der i slutfasen været fokus på et fælles mål om at undgå en hård grænse mellem Irland og Nordirland.

Ministre fra flere EU-lande talte før weekenden om udsigten til et reelt gennembrud i forhandlingerne om skilsmissen mellem Storbritannien og EU.

Den irske radio- og tv-station RTE oplyser, at der blev opnået enighed ved 21-tiden mandag aften om, hvordan teksten i aftalen skulle formuleres. Teksten blev derefter sendt til Downing Street.

Både London og Bruxelles siger, at onsdag vil være den sidste dag for at aftale et novembermøde mellem EU og Storbritannien.

Hvis aftalen ikke er i hus senest onsdag, vil et sådant møde blive udsat til midten af december, hvilket øger risikoen for et brexit uden aftale.

Briterne forlader efter planen EU med udgangen af marts næste år.

Derfor glæder det den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), at der øjensynligt er fremskridt.

- Vi må se, hvad der kommer til at ske. Der skal være møde i det britiske kabinet i morgen.

- Vi venter også i spænding på, hvad der kan ligge i en sådan aftale. Men under alle omstændigheder er det i hvert fald positivt, at der er bevægelse, siger han til DR Nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];