Annonce
Udland

Britisk instruktør og Netflix står bag ny spillefilm om Utøya

Filmen "22 July" havde onsdag verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig. Filmen har premiere på Netflix den 10. oktober.

Oscar-nominerede instruktør håber bidrage med argumenter mod højredrejning i Europa med ny Brevik-film.

Onsdag havde filmen "22 July" verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig. Filmen handler om angrebene i Oslo og på øen Utøya i 2011.

Det er den Oscar-nominerede instruktør Paul Greengrass, som står bag spillefilmen, der er produceret af Netflix.

"22 July", der er baseret på bogen "En af os" af den norske journalist Åsne Seierstad, afdækker forløbet før og efter angrebene den 22. juli 2011.

Den begynder med Anders Behring Breiviks forberedelser forud for terrorangrebet og slutter omkring den 24. august 2012, hvor han idømmes en forvaringsdom.

Selv om det indtil videre kun er traileren, som er offentliggjort, lægges der an til en film, der går tæt på Breivik.

Og det er der måske en mening med. I hvert fald lægger instruktøren ikke skjul på, at højredrejningen i Europa var drivkraften bag at lave filmen.

- Det vigtige for mig var at lave en film, som tager den skumle drejning mod højre over hele verden op, og hvordan Norge bevarer demokratiet i kampen mod højredrejningen, sagde Paul Greengrass til premieren i Venedig onsdag.

Han håber, at han med filmen kan give de yngre generationer nogle argumenter mod det, han mener, er en højrepopulistisk drejning i samfundet.

Men eftersom at han ikke tror, at der er mange børn og unge, som ved, hvad der skete tilbage i 2011, er han glad for beslutningen om at samarbejde med Netflix.

- Det er en kanal, som mange unge ser på. Det gør, at de forhåbentlig kommer til at se filmen. For skiftet mod højre bliver bare værre, og vi står på randen af noget, som kan føre til mere vold, siger instruktøren.

77 mennesker blev i 2011 dræbt og omkring 90 blev såret, da Anders Behring Breivik angreb Oslo og øen Utøya.

En bombe eksploderede først i regeringskvarteret i Oslo og dræbte otte personer, inden en sommerlejr for ungdomspartiet Arbeiderpartiets Ungdomsforbund (AUF) blev angrebet af Breivik forklædt som politimand.

Den 24. august 2012 blev han idømt en forvaringsdom på 21 års fængsel. Sidste år skiftede han navn til Fjotolf Hansen.

I foråret havde filmen "Utøya 22. juli" premiere. Den norske instruktør Erik Poppe stod bag filmen, der nær havde udløst en regeringskrise i Norge.

"22 July" har premiere på Netflix den 10. oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce