Annonce
Biler

Briterne præsenterer arvtageren til en legende

Den er selvfølgelig mere buttet end den helt kantede forgænger, men den nye Land Rover Defender er fortsat en høj og ganske firkantet firehjulstrækker. Foto: Land Rover
Den nye Land Rover Defender kan stadigvæk forcere Sahara uden at kny, men design, teknik og komfort er kørt ind i de moderne tider.

Lad os slå det fast med samme. I den nye Land Rover Defender ligner man stadigvæk et medlem af Eventyrernes Klub, men Defender anno 2019 har ikke så meget som en møtrik til fælles med den legendariske forgænger.

Den stadigvæk firkantede vogn er udviklet fra bunden og sandsynligvis den model, som fabrikken har brugt flest timer på at udvikle. For hvordan i alverden lancerer man afløseren til en bil, der i princippet ikke har ændret sig ret meget, siden den første Land Rover kom i 1948.

Navnet Defender fandt de dog først på i 1990.

Det er ganske givet ikke muligt at gøre alle tilfredse, og visse fans vil sikkert begræde, at ingeniørerne har sagt farvel til den robuste, men meget rustikke opbygning med chassisramme og i stedet taget udgangspunkt i den mildest talt mere moderne platform fra Discovery. Det betyder, at den nye Defender er opbygget med aluminium, men først og fremmest at køreegenskaber og komfort skulle være i en helt anden liga.

Alt andet ville da også være skandaløs for den nuværende Defender, der i øvrigt udgik i 2015, var den måske mest støjende vogn på markedet.

Annonce
Læg især mærke til de specielle baglygter, der får Defender til at tage sig ganske futuristisk ud. Foto: Land Rover

Specielle baglygter

Den moderne Defender er lavet til at være en SUV uden at glemme dens rødder og sin forgænger. En markant silhuet gør Defender øjeblikkelig genkendelig med minimale udhæng for og bag, hvilket sikrer fremragende tilkørsels- og afkørselsvinkler. Det mest i øjenfaldende er de specielle LED-baglygter, der nærmest er opbygget af en slags dioder, og som giver modellen et næsten futuristisk udseende.

Til gengæld har man beholdt en sidehængslet bagklap og det udvendigt monterede reservehjul, som gør originalen så genkendelig.

Der vil være dansk introduktion inden næste sommer, men du skal regne med noget højere priser end på den gamle Defender.

Noget højere pris

Den danske importør forventer et prisniveau a la Discovery, som i dag starter ved 904.000 kroner. Selvfølgelig kommer Defender også som varevogn.

Interiøret er moderne, men det er så simpelt, at man ikke føler, at teknologien tager over. Der er selvfølgelig en stor betjeningsskærm, her er den på 10 tommer og med Apple Carplay. Det elektroniske bakspejl, som blev lanceret for nylig i Range Rover Velar er også på udstyrslisten. Innovative funktioner omfatter en gearstang monteret på instrumentpanelet, så der er plads til et valgfrit klapsæde foran i midten. Dette giver plads til tre sæder på tværs af fronten som i de tidlige Land Rover-modeller.

Land Rover tilbyder Defender som en 110-model med fem, seks eller 5+2 sæder med et bagagerum bag ved anden sæderække på op til 1075 liter og helt op til 2380 liter med nedfældet anden sæderække. Defender 90 får plads til seks personer i et køretøj, hvis længde svarer til en kompakt familie-hatchback.

Det holdbare gulv med gummioverflade modstår spildt væske under dagligdagens ekspeditioner, og resultatet er således et interiør, der er nemt at rengøre. Senere kommer en Defender 130, der bliver endnu længere.

Har man behovet, kan den nye Defender køre i op til 90 centimeter dybt vand. Og taget kan holde til 300 kg, hvis man for eksempel har tænkt sig at overnatte deroppe for at holde sig i behørig afstand af vilde dyr.

Motorprogrammet består af en sekscylindret benzinvariant, der yder 400 hk og har et respektabelt drejningsmoment på 550 nm. Selvfølgelig skal der også være dieselmotorer til sådan en biltype, og her kommer to udgaver med enten 200 eller 240 hk ind i billedet. Begge er med fire cylindre, og i samme boldgade finder vi en benzinmotor med 300 hk. Lidt senere kommer der en plug-in-hybrid.

Det er muligt at trække 3500 kg efter bilen.

Interiøret er holdt i en stram og praktisk stil, men selvfølgelig med avancerede skærme. Foto: Land Rover
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce