Annonce
Kultur

Bringer håb for fremtiden: Posten booker britisk supernavn

Suede optrådte senest på Fyn i 2016, hvor bandet gav en eminent koncert lørdag nat på Tinderbox. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Britpop-gruppen Suede besøger fem danske byer i 2022 og indleder miniturnéen på Posten i Odense 5. maj næste år. Spillestedsleder Morten Østlund kalder det den største booking i årevis.

Musik: - Det er sgu dejligt endelig at kunne komme med en nyhed, der virkelig bringer smilet frem, siger leder af Posten Morten Østlund, der har svært ved at skjule begejstringen over, at Suede optræder på Posten 5. maj 2022.

Han mener, man skal tilbage til 2009 og 2012 for at finde britiske rocknavne, der matcher Suede. Dengang var det henholdsvis Morrissey og Billy Idol, som optrådte på et komplet udsolgt spillested, og Morten Østlund har ikke fantasi til at tro, at Suede ikke sælger samtlige 900 billetter.

- Jeg ved godt, der er mere end et år til koncerten, men jeg har meget svært ved at tro, at samtlige billetter ikke sælges på fredag, hvor billetsalget begynder klokken 10. Selv om billetkøberne er tilbageholdende, er der mange fynske Suede-fans. De vil ikke gå glip af muligheden for at opleve en intimkoncert med bandet på Posten, siger Morten Østlund.

Annonce

Efterspørgslen var også enorm, da Suede i starten af 2020 annoncerede gruppens ”Coming Up Tour”, hvor gruppens anmelderroste, tredje album spilles i sin helhed.

Dengang var der planlagt en enkelt koncert i Falkoner Salen i København. Den koncert blev udsolgt på få minutter, hvorefter endnu en koncert samme sted blev præsenteret.


Jeg ved godt, der er mere end et år til koncerten, men jeg har meget svært ved at tro, at samtlige billetter ikke sælges på fredag, hvor billetsalget begynder klokken 10.

Morten Østlund, leder af spillestedet Posten


Udover Odense og København optræder Suede i Aarhus på Train, Kongrescenter Herning samt Kulturværftet i Helsingør. Morten Østlund er sikker på, samtlige koncerter bliver udsolgt.

- Suede har altid haft en særlig plads hos det danske publikum, og det vil komme bag på mig, hvis ikke samtlige koncerter sælger ud. Måske ikke på to minutter, men formodentlig i løbet af fredagen.

Overjordisk koncert

Med hele fem singler i den engelske top 10 og 1,5 millioner solgte eksemplarer blev netop ”Coming Up” fra 1996 et skelsættende album for Suede, der indtog hitlister og højtalere med numre som ”Trash”, ”Saturday Night” og ”Beautiful Ones”.

Albummet, som præsenterede både glamrock-inspirerede numre og britpop-perler, sikrede en nominering til den prestigefulde albumpris Mercury Prize i 1997, hvor gruppen var oppe imod kunstnere som Radiohead, Primal Scream, The Prodigy og The Chemical Brothers.

Suede optrådte på Tinderbox i 2016, hvor de fik flere femstjernede anmeldelser og endda en enkelt med seks efter at have lukket blå scene lørdag nat.

Jan Eriksen fra B.T. kaldte det en ”overjordisk finalekoncert i mudderet på Tinderbox”, og forhåbentlig kan det overjordiske overføres til Posten, hvor der med stor sandsynlighed ikke er mudder involveret.

- Offentliggørelsen af Suede har betydning for alle, der er tilknyttet Posten som ansatte eller frivillig. Det indgyder håb for fremtiden og kan være med til at fortrænge de seneste fire måneders nedlukning og det triste syn af en tom scene. Det motiverer alle og giver et kæmpe boost at præsentere et navn af den kaliber.

Billetsalget til turnéen går i gang fredag 23. april klokken 10.00 via ticketmaster.dk, postenlive.dk og kuto.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce