Annonce
Kultur

Bridgefestival aflyst: - Umuligt at spille kort med hovedet samme vej

Blandt kendetegnene hos bridgespillere er, at de sidder over for og kigger på hinanden. Men det må man ikke ifølge den seneste genåbningspakke, og det er en af grundene til, at årets bridgefestival i Svendborg er blevet aflyst for andet år i træk. Fotoet her er fra 2019-udgaven af festivalen. Arkivfoto: Michael Bager
Restriktionerne i den nye genåbningspakke har fået Dansk Bridgefestival til at aflyse sommerens festival i Svendborg.

Svendborg: Man kan ikke spille kort, hvis alle kigger samme vej.

Det er blandt årsagerne til, at Dansk Bridgefestival har valgt at aflyse sommerens store kortspilsarrangement i Svendborg. I øvrigt for andet år i træk.

Natten til tirsdag blev Folketingets partier enige om en stor genåbningspakke, og i den er der ting, der går skidt i spænd med en bridgefestival, fortæller Dansk Bridgefestivals formand, Charlotte Fuglsang.

Annonce

- Blandt indholdet er, at alle i store forsamlinger skal sidde med hovedet i samme retning, og skal man det, er det ikke muligt at spille turneringsbridge. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, siger hun.

Sammensurium

Det er ikke kun derfor, festivalen har besluttet at melde pas.

Charlotte Fuglsang har også bemærket, at er forsamlingerne store, så skal menneskene i dem være opdelt i sektioner med maksimalt 500. Hvilket ikke er umuligt.

- Vi kunne sidde 500 i den ene hal og 500 i den anden, men det betyder, at de så ikke må dele toiletter eller madserveringssteder. Desuden skal vi påse, at de allesammen har et coronapas, og hvis det så glipper, og vi står med en smittespredningsbegivenhed, så vil det være svært at leve med, siger Charlotte Fuglsang, der ydermere nævner, at Dansk Bridgefestival har været i kontakt med Fyns Politi og spurgt til mulighederne for at få en forhåndsgodkendelse.

- Svaret var, at politiet først umiddelbart inden arrangementets start kan give os godkendelse efter de regler, der gælder på det tidspunkt. Så der er meget usikkerhed forbundet med at være arrangør, og det er et sammensurium af mange ting, der har fået os til at aflyse, siger hun.

Annonce

Minifestival

Der skulle have været spillet bridge i Svendborg i uge 28, og der plejer at være mellem 1200 og 1500 deltagere.

Og selv om arrangementet nu er aflyst, kan det godt ende i lidt kortspil alligevel.

- Vi håber, vi kan lave en lille festival på torvet i Svendborg til sommer i stedet. Og så har vi jo kontrakt med byen i en del år frem og glæder os til at komme næste sommer, siger Charlotte Fuglsang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce