Annonce
Odense

Brian Skov Nielsen stopper i byrådet: Lokalpolitik er uforeneligt med nyt arbejde

Brian Skov Nielsen (EL) stopper i Odense byråd. Genrefoto: Michael Bager

Enhedslistens tidligere rådmand på ældre- og handicapområdet siger farvel til byrådet og kommunalpolitik. Han mener ikke, at hans nye arbejde som leder i Socialstyrelsen kan forenes med ambitionen om også at være en god kommunalpolitiker.

Brian Skov Nielsen, Enhedslistens markante stemme i byrådet, stopper i politik.

Den tidligere ældre- og handicaprådmand kan ikke se, hvordan hans nye arbejde som leder i Socialstyrelsen kan forenes med at være ambitiøs fritidspolitiker.

- Det er svært at være kommunalpolitiker ved siden af en almindelig arbejdsuge på 37 timer eller mere. Sagsmængden er så voldsom, og hastigheden så stor, fordi vi er en kommune, der ledes af fem fuldtidspolitikere og et fagligt dygtigt og hurtigt embedsværk. Vi skal sætte os ind i så meget stof, at det ikke er muligt at nå med et krævende lederjob, hvor jeg har personaleansvar og ingen højeste arbejdstid, siger han.

Brian Skov Nielsen fik femteflest stemmer ved kommunalvalget i Odense i 2017. Og han har lidt ondt i maven over nu at forlade politik:

- Jeg ved, at mange af dem, der har stemt på mig, håbede, jeg ville blive rådmand igen - om ikke andet så efter næste valg. Dem skylder jeg at tage min opgave seriøst. Og her må jeg indrømme, at jeg svigter.

- Jeg kan også godt føle, at jeg svigter Enhedslisten. Men jeg er også bare nødt til at erkende, at jeg er 38 år og bliver nødt til at få mit liv til at hænge sammen. Min politiske og erhvervsmæssige ambitioner støder sammen, og så bliver jeg nødt til at træffe et valg. Jeg skal også have smør på brødet, og du kan ikke leve af at være byrådspolitiker - slet ikke, når du også skal betale partiskat af beløbet, siger han.

Brian Skov Nielsens farvel betyder, at første suppleant Reza Javid overtager pladsen i Enhedslistens byrådsgruppe. Han er allerede begyndt, da han er inde som afløser for partiets andet byrådsmedlem, Ulla Chambless, der pt. har orlov.

I dette større interview kan du læse, Brian Skov Nielsens vurdering af det nuværende byråd - blandt andet om en permanent koldkrigstilstand i byrådssalen - og om, hvorfor han ikke kunne drømme om at stille op til Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce