Annonce
Odense

Brian Dybro vil give Troels Lund Poulsen klar besked: - Du har dårlig stil

Rådmand Brian Dybro (SF): - Nu tager vi til København, hvor jeg fortæller ministeren det,som vores embedsfolke har fortalt ministeriet igennem længere tid. Arkivfoto: Robert Wengler
  • Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand Brian Dybro (SF) tager fredag til et meget omdiskuteret møde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) for at tale om nogle lovbrud, der fandt sted under den tidligere rådmand Steen Møller (K).
  • - Jeg har tænkt mig at fortælle ham, at det er dårlig stil, siger Dybro.
Annonce

Den ene part opfatter det som politisk drilleri. Den anden part siger, at det er ikke er for sjov.

På den ene side står Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen (BSF) i Odense Kommune, Brian Dybro (SF). På den anden Troels Lund Poulsen (V), beskæftigelsesminister.

Striden står om et besøg hos ministeren, hvor de to Odense-politikere skal stå skoleret og forklare, hvorfor Odense ikke har overholdt dele af loven i 2016 og 2017.

Som ministeren skrev:

"Jeg har stort fokus på, at borgerne får den indsats, de har krav på, og derfor vil jeg bede om, at I på et snarligt møde med mig redegør for, hvordan I vil håndtere de konstaterede fejl."

Vi kan ikke blive ved med at stå her på hver vores side af Storebælt og råbe efter hinanden, så nu tager jeg det møde.
Brian Dybro, rådmand (SF)

Annonce

Nu kommer mødet

Det møde ønskede ingen af de to at komme til, da forholdene er bragt i orden. Og desuden havde fundet sted under den tidligere rådmand på området, Steen Møller (K), som Troels Lund Poulsen besøgte flere gange uden at bringe sagen op.

Men det afslag tog Troels Lund Poulsen ilde op.

- Det er ikke for sjov, jeg skrev og bad dem stille til et møde, sagde han og insisterede på mødet.

Nu bliver det så til noget. I dag fredag tager rådmand Brian Dybro og borgmester Peter Rahbæk Juel til København for at aflægge ministeren et besøg sammen med administrerende direktør i BSF, René Junker.

Annonce

Øl i Nyhavn

- Vi kan ikke blive ved med at stå her på hver vores side af Storebælt og råbe efter hinanden, så nu tager jeg det møde, siger Brian Dybro.

- Jeg vil fortælle ham, at det er en lortesag, jeg har arvet efter den tidligere rådmand. Vi har lavet en handleplan, afsat flere penge og ansat flere medarbejdere, så det nu går fremad. Vi er rykket fra nummer sjok på landsplan til nu at være nummer 41, når det kommer til at give de ledige samtaler til tiden. Vi følger handleplanen, hvad ministeriet selvfølgelig er orienteret om, og hvis ikke ministeren kan forstå det, tager jeg gerne over og fortæller ham det.

- Så kan jeg også nå en øl i Nyhavn efterfølgende.

Annonce

Dårlig stil

Ifølge Brian Dybro har han tænkt sig at fortælle ministeren, at hans fremgangsmåde ikke er i orden:

- Jeg blev vred over den her sag, for samtidig med at ministeren skrev til borgmesteren og mig, havnede brevet hos en Venstre-politiker i Odense (Christoffer Lilleholt, red.), som brugte det til at gå i pressen med en historie om, hvor dårligt det gik. Det er bare dårlig stil af ministeren og en dårlig måde at arbejde sammen på, og det har jeg tænkt mig at sige til ham.

Christoffer Lilleholt har her i avisen afvist, at han - som er partifælle til ministeren - har været involveret i brevskriveriet.

Mødet finder sted fredag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bil kørte ind i jordbunke

Annonce