Annonce
Odense

Brian Dybro vil give Troels Lund Poulsen klar besked: - Du har dårlig stil

Rådmand Brian Dybro (SF): - Nu tager vi til København, hvor jeg fortæller ministeren det,som vores embedsfolke har fortalt ministeriet igennem længere tid. Arkivfoto: Robert Wengler
  • Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand Brian Dybro (SF) tager fredag til et meget omdiskuteret møde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) for at tale om nogle lovbrud, der fandt sted under den tidligere rådmand Steen Møller (K).
  • - Jeg har tænkt mig at fortælle ham, at det er dårlig stil, siger Dybro.

Den ene part opfatter det som politisk drilleri. Den anden part siger, at det er ikke er for sjov.

På den ene side står Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen (BSF) i Odense Kommune, Brian Dybro (SF). På den anden Troels Lund Poulsen (V), beskæftigelsesminister.

Striden står om et besøg hos ministeren, hvor de to Odense-politikere skal stå skoleret og forklare, hvorfor Odense ikke har overholdt dele af loven i 2016 og 2017.

Som ministeren skrev:

"Jeg har stort fokus på, at borgerne får den indsats, de har krav på, og derfor vil jeg bede om, at I på et snarligt møde med mig redegør for, hvordan I vil håndtere de konstaterede fejl."

Annonce

Vi kan ikke blive ved med at stå her på hver vores side af Storebælt og råbe efter hinanden, så nu tager jeg det møde.
Brian Dybro, rådmand (SF)

Nu kommer mødet

Det møde ønskede ingen af de to at komme til, da forholdene er bragt i orden. Og desuden havde fundet sted under den tidligere rådmand på området, Steen Møller (K), som Troels Lund Poulsen besøgte flere gange uden at bringe sagen op.

Men det afslag tog Troels Lund Poulsen ilde op.

- Det er ikke for sjov, jeg skrev og bad dem stille til et møde, sagde han og insisterede på mødet.

Nu bliver det så til noget. I dag fredag tager rådmand Brian Dybro og borgmester Peter Rahbæk Juel til København for at aflægge ministeren et besøg sammen med administrerende direktør i BSF, René Junker.

Øl i Nyhavn

- Vi kan ikke blive ved med at stå her på hver vores side af Storebælt og råbe efter hinanden, så nu tager jeg det møde, siger Brian Dybro.

- Jeg vil fortælle ham, at det er en lortesag, jeg har arvet efter den tidligere rådmand. Vi har lavet en handleplan, afsat flere penge og ansat flere medarbejdere, så det nu går fremad. Vi er rykket fra nummer sjok på landsplan til nu at være nummer 41, når det kommer til at give de ledige samtaler til tiden. Vi følger handleplanen, hvad ministeriet selvfølgelig er orienteret om, og hvis ikke ministeren kan forstå det, tager jeg gerne over og fortæller ham det.

- Så kan jeg også nå en øl i Nyhavn efterfølgende.

Dårlig stil

Ifølge Brian Dybro har han tænkt sig at fortælle ministeren, at hans fremgangsmåde ikke er i orden:

- Jeg blev vred over den her sag, for samtidig med at ministeren skrev til borgmesteren og mig, havnede brevet hos en Venstre-politiker i Odense (Christoffer Lilleholt, red.), som brugte det til at gå i pressen med en historie om, hvor dårligt det gik. Det er bare dårlig stil af ministeren og en dårlig måde at arbejde sammen på, og det har jeg tænkt mig at sige til ham.

Christoffer Lilleholt har her i avisen afvist, at han - som er partifælle til ministeren - har været involveret i brevskriveriet.

Mødet finder sted fredag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];