Annonce
Odense

Brian Dybro: Trafikaftale er godt nyt for Odenses letbane

Brian Dybro glæder sig på letbanens anden etapes vegne over en ny trafikaftale på Christiansborg. Foto: Robert Wengler

På Christiansborg har et flertal uden om regeringen fordelt en pulje på 762 mio. kr. til kollektiv trafik. Aftalen kan på lang sigt være en fordel for letbanen i Odense.

Odense: Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF har på Christiansborg indgået en aftale om fordeling af 762 mio. kr. over to år til styrkelse af den kollektive trafik, som blev præsenteret fredag formiddag. Og selv om Odenses letbane ikke er nævnt, så får den nye aftale viceborgmester Brian Dybro (SF) til at se lysere på fremtiden for planerne om en etape to af Odenses letbane.

Baggrunden for det er, at der i aftalen, som bliver kaldt "Bedre og Billigere Offentlig Transport", er afsat 40 mio. kr. til forundersøgelser af letbanens anden etape i Aarhus.

- Det giver håb om, at næste gang, der skal forhandles om kollektiv trafik i Folketinget, så har vi en chance for at få penge til letbanens etape to i Odense, lyder vurderingen fra Brian Dybro.

Han begrunder sin optimisme med, at forliget er indgået af et flertal uden om V-LA-K-regeringen:

- Regeringen har hidtil været utrolig afvisende overfor mere støtte til letbaner i DK, så jeg var overbevist om, at vi i Odense godt kunne skyde en hvid pil efter mere letbane-støtte.

- Men med denne her aftale, så er der et flertal udenom regeringen, som ser helt anderledes på kollektiv trafik og i særdelshed på letbaner. Det giver som sagt håb om, at få støtte til letbane 2 i Odense, lyder det fra Brian Dybro.

Penge til supercykelstier

Letbanen i Aarhus er den eneste letbane, som er nævnt i trafikaftalen, hvor man i øvrigt skal lede længe for at finde by-navnet Odense. Det står nemlig kun ét sted i aftaleteksten:

"Forligskredsen afsætter 100 mio. kr. til en cykelpulje, der kan fremme cyklisme i alle landets 98 kommuner, herunder i cykelbyer som København, Aarhus, Odense og Aalborg. Midlerne skal gå til medfinansiering af kommunale indsatser samt til etablering af flere supercykelstier".

Det største enkeltstående beløb i aftalen er på 395 mio. kr., der over de to år skal gå til busdriften i hovedstadsområdet og Aalborg.

Der er også afsat 155 mio. kr. til diverse forbedringer af det københavnske S-togs-net, så man kan ikke sige, at forliget ligefrem forgylder Odense - og Fyn.

Men det er altså Brian Dybros håb, at forligskredsen vil se nådigt til den odenseanske letbane, når og hvis den skal lave en ny aftale.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce