Annonce
Odense

Brian Dybro: Trafikaftale er godt nyt for Odenses letbane

Brian Dybro glæder sig på letbanens anden etapes vegne over en ny trafikaftale på Christiansborg. Foto: Robert Wengler

På Christiansborg har et flertal uden om regeringen fordelt en pulje på 762 mio. kr. til kollektiv trafik. Aftalen kan på lang sigt være en fordel for letbanen i Odense.

Odense: Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF har på Christiansborg indgået en aftale om fordeling af 762 mio. kr. over to år til styrkelse af den kollektive trafik, som blev præsenteret fredag formiddag. Og selv om Odenses letbane ikke er nævnt, så får den nye aftale viceborgmester Brian Dybro (SF) til at se lysere på fremtiden for planerne om en etape to af Odenses letbane.

Baggrunden for det er, at der i aftalen, som bliver kaldt "Bedre og Billigere Offentlig Transport", er afsat 40 mio. kr. til forundersøgelser af letbanens anden etape i Aarhus.

- Det giver håb om, at næste gang, der skal forhandles om kollektiv trafik i Folketinget, så har vi en chance for at få penge til letbanens etape to i Odense, lyder vurderingen fra Brian Dybro.

Han begrunder sin optimisme med, at forliget er indgået af et flertal uden om V-LA-K-regeringen:

- Regeringen har hidtil været utrolig afvisende overfor mere støtte til letbaner i DK, så jeg var overbevist om, at vi i Odense godt kunne skyde en hvid pil efter mere letbane-støtte.

- Men med denne her aftale, så er der et flertal udenom regeringen, som ser helt anderledes på kollektiv trafik og i særdelshed på letbaner. Det giver som sagt håb om, at få støtte til letbane 2 i Odense, lyder det fra Brian Dybro.

Annonce

Penge til supercykelstier

Letbanen i Aarhus er den eneste letbane, som er nævnt i trafikaftalen, hvor man i øvrigt skal lede længe for at finde by-navnet Odense. Det står nemlig kun ét sted i aftaleteksten:

"Forligskredsen afsætter 100 mio. kr. til en cykelpulje, der kan fremme cyklisme i alle landets 98 kommuner, herunder i cykelbyer som København, Aarhus, Odense og Aalborg. Midlerne skal gå til medfinansiering af kommunale indsatser samt til etablering af flere supercykelstier".

Det største enkeltstående beløb i aftalen er på 395 mio. kr., der over de to år skal gå til busdriften i hovedstadsområdet og Aalborg.

Der er også afsat 155 mio. kr. til diverse forbedringer af det københavnske S-togs-net, så man kan ikke sige, at forliget ligefrem forgylder Odense - og Fyn.

Men det er altså Brian Dybros håb, at forligskredsen vil se nådigt til den odenseanske letbane, når og hvis den skal lave en ny aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce