Annonce
Erhverv

Brexit-aftale redder flyvninger til og fra Storbritannien

London er den med afstand største destination for Københavns Lufthavn med 31 daglige afgange og ankomster med flyselskaber som SAS, Norwegian og Ryanair. (Arkivfoto)

Københavns Lufthavne glæder sig over over aftale, der sikrer ordning for flyvninger til Storbritannien.

De mange rejsende, der flyver mellem Danmark og Storbritannien, kan ånde lettet op.

En midlertidig aftale mellem EU-Kommission og Storbritannien har sikret, at der også er mulighed for at flyve efter 31. marts næste år, hvor briterne formelt set forlader EU.

- Vi er rigtig glade for det. Hvis der ikke havde været en plan, så måtte vi slet ikke flyve. Det er omkring 2,5 millioner passagerer om året, så det havde ramt rigtig mange, siger Peter Goll, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn.

Han mener, at der var en reel risiko for, at der ikke kunne flyves til Storbritannien næste år.

Peter Goll forklarer, at WTO's handelsaftale ville have trådt i kraft på en række andre områder, hvis der ikke var en brexitaftale på plads. Men det var helt nødvendigt med en aftale for flytrafikken.

- Så hvis der ikke er en aftale, så holder flyene altså bare stille. Det ville både have påvirket passagerne, og også have ramt for eksempel medicin, der skulle fragtes via fly til Storbritannien, siger Peter Goll.

London er den med afstand største destination for Københavns Lufthavn med 31 daglige afgange og ankomster med flyselskaber som SAS, Norwegian og Ryanair.

Aftalen betyder også, at reglerne for sikkerhedstjek ikke ændrer sig for de passagerer, der kommer fra Storbritannien og skal mellemlande i Københavns Lufthavn.

Det kunne have endt med, at de skulle igennem en helt ny sikkerhedskontrol, hvilket ville have givet udfordringer i blandt andet Københavns Lufthavn.

- Det var en kæmpe apparat, vi skulle have sat i gang. Vi skulle køre busser rundt i lufthavnen og lave nye sikkerhedskontroller. Det ville have givet meget besvær for de rejsende, siger Peter Goll.

Der mangler dog en endelig aftale, da den midlertidige aftale løber frem til udgangen af 2019.

- Nu har vi styr på 2019, men hvis der ikke kommer en større aftale i slutningen af næste år, så begynder vi at blive nervøse igen, siger Peter Goll.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce