Annonce
Erhverv

Bremsefabrik opkøbt: Medarbejdere har tiltro til italienerne

Lennie Hansen blev overrasket over at høre, at hendes arbejdsplads er købt af den italienske gigant, Brembo. Men nervøs for jobbet er hun ikke. Foto: Katrine Becher Damkjær
To SBS Friction-medarbejdere er helt trygge ved, at de nu er en del af en Bergamo-baseret koncern med omkring 11.000 medarbejdere.
Annonce

Svendborg: Optimisme og tro på fremtiden.

Det er, hvad to af medarbejderne hos SBS Friction udtrykker, da vi spørger dem til deres reaktion på, at bremsefabrikken på Kuopiovej i Svendborg er blevet opkøbt af italienske Brembo.

Lennie Hansen arbejder i pakkeafdelingen og erkender, at hun ikke lige havde set den komme.

- Jeg tænkte: "Hvad er nu det?". Men jeg er ikke nervøs, for der er lagt op til, at det her er noget godt for os, siger hun.

Hun går dog ikke i den tro, at alt vil være ved det gamle.

- De nye ejere har nok nogle andre måder at arbejde på, men det har vi prøvet før. Det vigtige er, at arbejdspladsen bliver bevaret, og så ser det ud til, at vi måske får noget mere at lave. Det er kun positivt, lyder det.

Annonce

Det kan blive rigtig godt

Pessimismen har heller ikke taget bo i Rasmus Priergaard Nielsen.

- Forhåbentlig kommer vi til at udvide, for det virker til, at Brembo har store planer. Det kan blive rigtig godt, siger Rasmus Priergaard Nielsen, som er helt tryg ved, at han nu er ansat i en koncern med næsten 11.000 ansatte og hovedsæde i Italien. Foto: Katrine Becher Damkjær

Han er projektkoordinator og testkører på fabrikken og hæfter sig ved, at Brembo nu er leveringsdygtig i komplette bremsesystemer - inklusiv bremseklodser. Takket være opkøbet i Svendborg.

- Jeg tror, vi kan blive stærke. Sådan som jeg har forstået de meldinger, der er kommet, bliver det som minimum, som det hele tiden har været her. Og forhåbentlig kommer vi til at udvide, for det virker til, at Brembo har store planer. Det kan blive rigtig godt, siger Rasmus Priergaard Nielsen, der har været på fabrikken i små fire år og ikke på noget tidspunkt har været nervøs ved manøvren.

- Jeg har ikke frygtet for mit job, for jeg synes, at SBS-ledelsen har været god til hele tiden at holde os opdateret, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce