Annonce
forside

Bredt samarbejde om budgettet: Enighed om besparelser for 14 mio. kr.

René Larsen (S), Bo C. Nissen (K) og Lisa Pihl Jensen (S) ved tirsdagens budgetseminar. Foto: Martin Ramsgaard.

Ambitionen om at lave et bredt forlig, hvor alle er med, var godt på vej da kommunalbestyrelsen holdt det årlige budgetseminar. Partierne er godt på vej med at finde de millioner, der skal spares - håber de.

Langeland: Der er god ro og orden ved budgetseminaret, hvor politikere og kommunale medarbejdere orienteres om den overordnede økonomiske situation. Der er nemlig ikke de store overraskelser og kravet om, at der skal findes 16,4 millioner kroner i budgettet har været kendt siden forsommeren. Allerede nu er der enighed om, hvor de 14 millioner skal skæres i næste års budget.

- Vi har været igennem en god proces og vi har kunne tale sammen om det på en god måde, lyder det fra tidligere borgmester Bjarne Nielsen (V).

Også Socialdemokraterne mener, at forhandlingerne har kørt gnidningsfrit.

- Der har været en god og åben proces mellem partierne, som startede allerede inden sommerferien. Vi har en tro på, at vi finder et bredt forlig, siger René Larsen (S).

Det er nærmest blevet rutine, at kommunalbestyrelsen skal ud finde besparelser hvert år, og budgettet for 2019 adskiller sig ikke i den sammenhæng.

- Set udefra kan det måske godt lyde som om, det er en kæmpe opgave. Men det skiller sig ikke ud i forhold til, hvad vi har måttet spare alle andre år, siger Bo C. Nissen (K).

Annonce

Kan blive mere

Der har ligget et sparekatalog på de knap 17 millioner siden forsommeren, hvor der altså mangler at blive fundet et par millioner endnu.

I forhold til kataloget er der for eksempel enighed om ikke at lukke Strynø Skole, Nordskolens mellemtrin flyttes ikke til Rudkøbing og rengøringen forringes ikke i hjemmeplejen.

Men det hele forudsætter, at Langeland Kommune får 38 millioner fra staten i hjælp til særligt vanskeligt stillede kommuner, som det hedder, og at der ikke dukker andre overraskelser op. Administrationen har foreslået, at der spares 22,8 millioner for en sikkerheds skyld.

Borgmester Tonni Hansen (SF) er dog fortrøstningsfuld.

- Jeg er faktisk både imponeret og stolt over indstillingen. Jeg møder kun velvilje og jeg tror på vi får et bredt forlig, lyder det fra Tonni Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce