Annonce
Alarm 112

Bredballe-borger kalder til demonstration: ‘Coronatvangen er gået for vidt’

Luna Maj Vestergaard har arrangeret en demonstration, der finder sted lørdag klokken 16 med start på Rådhustorvet i Vejle. Ved at deltage kan man vise sin modstand imod håndteringen af coronaen. Privatfoto
Demonstrationstog i Vejles gader lørdag skal vise, at nu har mange borgere fået nok af den måde, borgernes frihedsrettigheder er trådt ned på under håndteringen af coronaen.

Vejle. Lørdag klokken 16 starter en demonstration på Rådhustorvet i Vejle.

"Covid-psykosen har varet længe nok nu! Det er tid til at sige højt og tydeligt STOP."

Sådan lyder nogle af ordene fra arrangøren af demonstrationen i en mail, hun har sendt til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Bag demonstrationen står 46-årige Luna Maj Vestergaard fra Bredballe. Hun arbejder som coach og foredragsholder på selvstændig basis.

Hun har på eget initiativ og uafhængigt af organisationer og politiske partier taget initiativ til demonstrationen med det formål at give Vejle-egnens beboere en mulighed for at sige, at nu er nok nok.

Den sunde fornuft er væk

- Nu er vi på vej ind i tredje år med coronarestriktioner, og det er nok. Det har fra starten været håndteret overdrevet. Det har været politisk bestemte beslutninger, hvor der ikke er sundhedsfaglige begrundelser eller sund fornuft i det. Vi har som befolkning fundet os i rigtig meget, givet det tid, men nu virker det, som om det aldrig holder op. Vi kræver vores frihed og hverdag tilbage, siger hun.

Hun taler om politikere, der efter hendes mening driver propaganda og manipulerer for åben skærm. Hun er kritisk over for de skiftende meldinger, der er kommet undervejs.

I første omgang skulle vaccinen forhindre, at folk blev syge. Nu er det ændret til, at vaccinen skal gøre, at sygdommen får et mildere forløb, forklarer hun.

Annonce

Magten er steget dem til hovedet

- Det er, som om magten er steget dem til hovedet. Der er ikke balance mellem problemet og indgrebene. En ting er restriktionerne, men lige så vigtig er vaccinetvangen. Det serveres som et frivilligt tilbud, men samtidig står statsministeren på tv og driver propaganda og siger, at vi skal presse dem, vi kender, til at tage vaccine. Vi skal råbe op for at bevare vores vaccinefrihed, siger hun.

Det er som om, magten er steget dem til hovedet. Der er ikke balance mellem problemet og indgrebene. En ting er restriktionerne, men lige så vigtig er vaccinetvangen. Vi skal råbe op for at bevare vores vaccinefrihed.

Luna Maj Vestergaard

Demonstrationen indledes med nogle informationer om baggrunden for demonstrationen, men ikke egentlige taler. Derefter går deltagerne gennem byen med lys og lyd, frihedssange og god stemning. Ruten danner et 8-tal gennem gågaden op til Vestergade og retur omkring Banegårdspladsen.

Annonce

Et liv i frihed

- Det er svært at gætte på deltagertallet. Hvis der kommer 200, vil jeg se det som et både realistisk og fint resultat her i Vejle, siger Luna Maj Vestergaard, hvis hjemmeside hedder "et liv i frihed.dk".

Her kan man også læse, at hendes fire børn er vokset op uden at gå i vuggestue, børnehave eller skole. "Samtidig er jeg nok lidt af et sort får, hvad angår at mene og gøre alt det rigtige og “passe ind” i samfundet," skriver hun.

Luna Maj Vestergaard var i 2005 stifter af den første forening for hjemmeundervisere her til lands. Hun arbejder ifølge sin hjemmeside blandt andet med begreber som unschooling og unjobbing, hvor det gælder om at rådgive folk om at finde veje ud af de hamsterhjul, de træller i.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Podcast

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce