Annonce
Sydfyn

Bredbåndspuljen forlænges: - Det er nu kun op til langelænderne selv

Jørgen Jensen, formand for Langelands Mobil- og Bredbåndsforening, er fortrøstningsfuld med meldingen om endnu et år med bredbåndspulje og samtidig det 5G-netværk, der lige nu er ved at blive rullet ud på Langeland.  Foto: Hans-Henrik Dyssel.
Regeringens bredbåndspulje forlænges med et år og 100 millioner kroner. Og med udrulningen af 5G er der nu ingen undskyldning overhovedet for ikke at få hurtigt internet, lyder det fra mobil- og bredbåndsforeningens formand.

Langeland: Regeringens bredbåndspulje overlever et år til. Det sker efter, at puljen ifølge Socialdemokratiet ikke har været nødvendig og som derfor stod til at blive sløjfet. Men nu har regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet landet en finanslov, der holder hånden over den omdiskuterede bredbåndspulje med 100 millioner kroner til næste år.

Formand for Langelands Mobil- og Bredbåndsforening, Jørgen Jensen, er glad, men understreger, at det nu er op til langelænderne at gribe fat i de muligheder, der er - ellers er det folks egen skyld, hvis Langeland forbliver dårligt stillet på det digitale område, mener han.

- Det er en god udvikling, og det er sådan med den seneste udvikling på 5G mobilt bredbånd og den kommende bredbåndspulje, at der kan være en hurtig dækning inden udgangen af 2022 på hele Langeland med undtagelse af meget få steder, siger han og løfter en pegefinger:

Annonce

- Det er udelukkende op til langelænderne, om det kommer til at ske, eller om de fravælger det. For hvis man ikke er aktiv, så kommer det ikke til at ske. Men nu er mulighederne her.

Vand og el

Jørgen Jensen peger på, at 5G allerede er ved at blive rullet ud på Langeland med to kommende master i Dageløkke og ved Stoense Havn, og han mener ikke, at der er nogen undskyldning for at fravælge en hurtig dækning.

- Det svarer til, at der ikke er vand i vandhanen eller ikke er strøm i stikkontakten, hvis man fravælger det, siger han.

Folketingspolitiker Bjørn Brandenborg (S) har tidligere været modstander af, at bredbåndspuljen skulle fortsætte. Han peger på, at prognoser fra Energistyrelsen viser, at der i 2025 uden bredbåndspuljen vil være en dækning med hurtig internetadgang på 95 procent eller mere i hele landet.

Annonce

Der skal mere til

På spørgsmålet om, hvorfor bredbåndspuljen nu alligevel bliver forlænget, siger han:

- Der er mange, der har talt for puljen, og der er stadig områder, hvor man kan gøre brug af det- blandt andet på Langeland. Og så var det vigtigt i forhandlingsrummet (finanslovsforhandlingerne, red.), og dem har vi lyttet til, siger han.

Bredbåndspuljen på Langeland

Bredbåndspuljen har siden 2016 hjulpet med at få hurtigere internet i tyndt befolkede områder, hvor bredbåndsudbyderne ikke har haft interesse i at være.

Sidste år fik Langeland 12,5 millioner kroner fra bredbåndspuljen som førte til, at 351 langelandske husstande fik hurtigere net.

I år har ni projekter søgt om støtte fra bredbåndspuljen. Der er i alt søgt støtte om lidt over 12 millioner kroner.

Bjørn Brandenborg tror ikke, at en forlængelse af bredbåndspuljen vil have en meget stor effekt, blandt andet fordi, at de 4000 kroner i egenbetaling er mange penge for en del langelændere.

- Så der kommer til at skulle noget andet til også, siger han og peger på, at der med finansloven også følger en digitaliseringspulje, hvor der afsættes 125 millioner kroner årligt i 2021-2024.

Ifølge aftaleteksten skal den bidrage til udviklingen af nye digitale løsninger, blandt andet ved at understøtte erhvervslivets digitalisering og automatisering for at styrke danske virksomheders konkurrenceevne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce