Annonce
Sydfyn

Bredbånd er tæt på Sydlangeland: Initiativgruppe melder om stor interesse

Nicki Madsen - her sammen med Anja Krohn fra initiativgruppen - glæder sig over opbakningen i lokalområdet. Arkivfoto
Initiativgruppe melder om positiv modtagelse.

BAGENKOP: Initiativgruppen fra Bagenkop og Søndenbro, der vil skaffe bredbånd til det sydligste Langeland, er tæt på at være i mål med fuldmagterne. Der er tilsagn og underskrifter fra cirka 60 procent af husstandene i området, svarende til 160. Målet var og er 65 procent, så man mangler kun 10-15 mere for at øge chancerne for at få tilskuddet til bredbånd fra Energistyrelsen.

De fleste har modtaget initiativgruppen positivt. Enkelte har skullet overveje, men er vendt tilbage med tilsagn, oplyser initiativgruppen.

Det er brugt rigtigt mange timer på at opsøge alle ejerne, og rigtig mange ejere har også selv henvendt sig, for at høre om netop deres hus er tilskudsberettiget, tilføjes det.

Projektområdet går i en linje fra den gamle Magleby Skole og sydover, hvor der skal graves fiber ned til 270 husstande, som er udpeget af Energistyrelsen.

Det er ved at være sidste udkald nu. Tirsdag i denne uge regnede initiativgruppen med at annoncere projektet på Energistyrelsens hjemmeside. Så har interesserede entreprenører tre uger til at byde på arbejdet, oplyser Nicki Madsen fra initiativgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce