Annonce
Nordfyn

Bred enighed ved VM i cyklecross: Bravo Bogense

Arrangementet får store roser af alle de mennesker, avisen snakkede med i Bogense.

Bogense bestod rollen som VM-værtsby. Det var den buket af forskellige mennesker, avisen talte med, enige om.

Der var bred enighed hos de mange tilskuere til VM i cyklecross. Bogense bestod med topkarakter værtsrollen.

Annonce

Anders Klinkby, Vejen (helt til højre ved sønnen Anton)

- Jeg har selv kørt cyklecross på amatørplan i 13 år og blev nummer to ved DM i Korsør i 2006. I dag kører jeg ikke længere. Jeg har dog ikke mistet interessen for sporten og har blandt andet været med som tilskuer ved VM i cyklecross i Tjekkiet, Tyskland, Belgien, Holland og ikke mindst i Middelfart, hvor VM blev holdt i 1998. Vi er en flok tidligere cross-ryttere, der tager af sted sammen, og derfor skulle vi selvfølgelig også til Bogense. Den står på bajere og hygge, og så må vi sige, at stemningen er rigtig god. Det er fedt, at så mange nationer kan samles om en så stor begivenhed - det minder om et stort afterski-party.

Leif Hansen og Leif Christensen, Rudkøbing

- Det er stærkt af Bogense. Arrangementet virker meget velorganiseret, og ruten er rigtig flot her tæt ved vandet. Og så må man sige, at søndagens vejr er fantastisk, og det gør i hvert fald, at oplevelsen føles endnu bedre. Vi er selv cykelinteresseret og har vores eget hold Team Leif og Jørgen. Holdet består af en flok pensionister - tre hedder Jørgen og to hedder Leif, og så har vi fået lavet vores eget cykeltøj.

Per Olsen, Børkop ved Vejle (helt til højre)

- Jeg har selv kørt licensløb på landevej i mange år, men nu er jeg gået over til mountainbike, hvor jeg deltager i motionsløb. Jeg har ikke selv kørt cyklecross, men det ændrer ikke på, jeg synes, at det er en fascinerende gren af cykelsporten. Derfor er vi taget til Bogense for at opleve VM. Der er en kanon stemning, publikum er søde og ruten er fed, så det hele spiller.

Julie Boye Nielsen, Bogense

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det var helt vildt lørdag. Vi havde gang i seks fadølshaner, men det var ikke nok. Vi kunne næsten ikke følge med, og på et tidspunkt løb vi tør for øl i et kvarters tid. Det er søde og meget festlige mennesker, der kan finde ud af at drikke rigtigt mange øl. Der er en helt utrolig stemning herude, lød det fra Julie Boye Nielsen, bartender i det store partytelt, søndag formiddag, inden det bragede løs igen med en endnu vildere fest.

Linda Gulden og Makielle Broere, Holland

- Vi er klædt ud som dyretæmmere og har en sort pisk, vi er klar til at bruge over for vores mænd, der er klædt ud som løver. Hvert år er vi til VM. Det har vi været de seneste 10-15 år. Sammenlignet med andre steder er forholdene ok her, uden at være fantastiske. Partyteltet er meget lille, så der bliver trangt, og der er heller ikke så mange toiletter.

Ian Hockey, Skotland

- Jeg og min kone har et firma, hvor vi sælger cykelhuer. Vi er sponsoreret af UCI og har på den måde rejst rundt i 10 år. Jeg vil sige, at VM i Bogense måske er det bedste cykelcross-arrangement, vi nogensinde har været til. Det er "amazing". Alt virker til at være velorganiseret, og det bedste er atmosfæren. Danskerne er så venlige, at man føler sig meget velkomne. Og så går det også fremragende med salget af huer. Vi har solgt omkring 1000. Så mange har vi næsten aldrig solgt før på så kort tid, lød det søndag formiddag.

Anika Rasmussen, frivillig

- Det er en megafed og hyggelig oplevelse at være med til. Folk er så glade og kommer hen og hilser. Jeg får ikke så mange spørgsmål. Dem, jeg får fra de udenlandske fans, handler mest om, hvor de kan finde partyteltet.

Marc Sømme, Stefan Frederiksen og Mike Søndergaard, Bogense

- Det er sgu fedt for Bogense. Hvis bare to procent af gæsterne fra udlandet, så også kommer tilbage til byen for at opleve den igen, vil det være rigtig godt for de lokale campingpladser, butikker mv. Vi er lidt skuffet over, at der ikke serveres Odense Classic - vi har indtil videre kun kunnet finde almindelig pilsner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Elcykel stjålet

Kerteminde For abonnenter

Politikere gik stik imod anbefalinger: Nu skal sag om 10. klasser gå om

Annonce