Annonce
Assens

Brave Bastian blev verdensmester efter omkørsel - det blev fejret med sushi

13-årige Bastian Pedersen fra Middelfart blev søndag verdensmester i speedway efter en dramatisk omkørsel på Bredbanen. Vissenbjerg-Bred Motorklub kan se tilbage på et vellykket og velbesøgt arrangement.

Bred: - Nu skal jeg bare have noget sushi.

13-årige Bastian Pedersen fra Middelfart soler sig i lykønskninger fra alle sider, da han sent søndag eftermiddag træder ud i menneskehavet fra ryttergården på Bredbanen. Han er lige blevet verdensmester i 85 cc-klassen i speedway efter en dramatisk omkørsel.

Men den nykårede verdensmester beviser endnu en gang, at han i mere end en forstand forstår at holde benene solidt plantet på jorden midt i en tid, hvor forventningerne til hans talent nærmest stiger fra uge til uge.

Bastian er vokset op med fart, slagger og benzin i blodet. Hans far Ronni Pedersen er tidligere professionel speedwaykører med blandt andet et europamesterskab på cv'et, mens hans onkel Nicki Pedersen har tre verdensmesterskaber i sit bælte.

Han er kun tre år, da han første gang sætter sig op på en ATW'er og drøner rundt på sin morfars mark. Tre år senere kører Bastian sit første speedwayløb.

Bastian er stået tidligt op for at gøre sig klar til VM-løbet, der også går under navnet Youth Gold Trophy. Faktisk allerede klokken 5.30. Morgenmaden består af scrambled egg, og allerede klokken 8 indfinder han sig på Bredbanen sammen med sin far og coachen Morten Rasmussen, der tager sig af alle de praktiske ting og sager før, under og efter speedwaymesterskaberne.

Teamet har snakket lidt om, at det vil være et fint resultat, hvis Bastian kan slutte blandt de otte bedste kørere. Senere på dagen justeres målsætningen til en plads blandt de fem bedste kørere i verden.

- Bastian har helt klart potentialet til at nå noget med sin sport. Han har noget af den fandenivoldskhed, der skal til for at drive det langt i speedway. Men samtidig er han også meget ydmyg, og jeg forsøger aldrig at lægge pres på ham. Jeg har sagt til ham, at han bare skal gå ud og nyde sine fem heat. Han kan sagtens tåle at tabe, men det er omvendt heller ikke noget, han bryder sig helt vildt om, siger Ronni Pedersen, inden han går tilbage til ryttergården og finjusterer Bastians cykel.

Bastian har helt klart potentialet til at nå noget med sin sport. Han har noget af den fandenivoldskhed, der skal til for at drive det langt i speedway.

Ronni Pedersen, far til Bastian

God tone mellem rytterne

Bastian kender de fleste af konkurrenterne, der kommer fra Australien, Norge, Tyskland og Sverige. Han har fået kontakt til dem gennem de sociale medier, og tonen er god mellem de mange teams i ryttergården, selv om det snart handler om points, sekunder og millimeter ude på den ovale bane, der er pyntet flot op til arrangementet.

Under mesterskaberne får Bastian støtte af en halv snes familiemedlemmer, der skriger på ham under hvert heat. Og Bastians mor Karin Pedersen har travlt med at skrive resultaterne ned efter hvert løb.

Bastian må se sig slået af sin værste konkurrent James Pearson i det første heat, men han er langt fra slået ud i kampen om VM-titlen. Sammen med Noah Nielsen, der bor i Vesemose syd for Flemløse, og Nicklas Aagaard fra Haderslev, holder trekløveret tæt kontakt med den talentfulde australier James Pearson, der fejler fælt i sit sidste heat.

Og så skal verdensmesterskaberne pludselig afgøres i en omkørsel mellem Bastian Pedersen, James Pearson og Nicklas Aagaard - og her er der ingen tvivl. Bastian giver dem baghjul.

Han er verdensmester i speedway i 85 cc-klassen - og hvad er så bedre end en tallerken fyldt sushi ...

Få minutter efter Bastian Pedersen var blevet verdensmester i 85 cc-klassen i speedway på Bredbanen, flokkes børn og unge om ham for at få en selfie. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Navne For abonnenter

Lars Kjærsgaard fik stress i sit bankjob: Så satte han sig og skrev gamle godnathistorier om fantasitrolde om til børnebog

Odense

Politikere hyrer advokat til at undersøge foreningen Søstre mod vold og kontrol: - Det er absurde og udokumenterede påstande

Nyborg

Nærpoliti overraskede efter hashhandel: - Det skete for øjnene af betjentene

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Odense

Huslejen stiger 1600 kroner: Iben føler sig presset ud, når hendes rækkehus i Vollsmose skal renoveres

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Fyn

Spøgelseskøer aflivet efter amokløb på motorvejen: Én ko blev ramt af modkørende trafik

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Byen stod sammen om at finde gerningsmænd bag betonklodsepisode: - Det mest ulækre er, at nogle stod og filmede os, mens vi kørte galt

OB

OB' nye assistentræner Søren Krogh fik debut i Silkeborg efter et par dage med sygdom under kasketten

Annonce