Annonce
forside

Brandvæsenet rykkede ud: Virksomhedsejer fejrede ophævet afbrændingsforbud med bål

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

En erhvervsdrivende i Svendborg fejrede mandagens ophævelse af afbrændingsforbuddet med bål. Det var dog ikke helt, som reglerne foreskriver, hvorfor brandvæsenet kom ud og slukkede bålet med det samme.

Svendborg: Mandag aften blev brandvæsenet kaldt ud til en adresse i Svendborg, hvor det viste sig, at en erhvervsdrivende havde tændt op i et større bål. Det fortæller Lars Jeppesen, der er vagthavende indsatsleder hos Beredskab Fyn.

- Vi kom ud til stedet, og her havde vedkommende samlet en masse affald sammen. Der var paller, krydsfinerplader og plastik. Vi slukkede det med det samme, da det var ret tæt på en skov. Og desuden, må han ikke brænde affald af, når han er erhvervsdrivende, siger han og tilføjer, at billeder og oplysninger er givet videre til miljømyndigheder, der tager sagen derfra.

Lars Jeppesen gør samtidig opmærksom på, at hvis man tænker på at futte sankthansbålet af, nu når afbrændingsforbuddet er ophævet, så er der nogle regler, man skal være opmærksomme på.

- I byzoner må man kun brænde af sankthansaften, så man kan i stedet køre på genbrugspladsen med haveaffaldet, siger han.

Afbrændingsforbuddet for alle ni fynske kommuner blev mandag eftermiddag klokken 17 ophævet af Beredskab Fyn på grund af de seneste dages regn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce