Annonce
Odense

Brandts har vendt ryggen til Grønnegade

Foreløbigt ser det nye indgangsparti bag amfiscenen sådan ud. Der er indgang i glaspartiet, der før udgjorde garderobem. Foto: Malene Birkelund

Hoveddøren er lukket - nu skal man ind fra Amfipladsen for at komme på museum.

Det har længe været et ønske fra museumsdirektør Mads Damsbos side, men nu er det også en realitet: Brandts har flyttet sin hovedindgang fra Grønnegade til Amfipladsen.

For tiden arbejder håndværkere på at etablere en café til højre for trappen i det område, der indtil for kort tid siden var fyldt op af museumsbutikken - og museumsbutikken er til gengæld flyttet over på den anden side af trappen op mod udstillingsrummene. Alt sammen for at hive museet Brandts mere ned på jorden.

- Personligt synes jeg, at kunst kan blive for lukkende om sig selv. I dag er der behov for at invitere ind til kunsten på en anden måde end tidligere. Kunstens rum skal for mig at se ikke være hellige haller, som de historisk set har været, men derimod skal vi have en mere legende tilgang til kunsten, der gør flere mennesker trygge og giver dem lyst til at komme her, siger Mads Damsbo.

Annonce

Personligt synes jeg, at kunst kan blive for lukkende om sig selv. I dag er der behov for at invitere ind til kunsten på en anden måde end tidligere.

Mads Damsbo, direktør for Brandts
Hovedindgangen mod Grønnegade er lukket, og besøgende henvises til modsatet side. Foto: Malene Birkelund

Sponsorer tog over

Det er en donation fra en række lokale virksomheder med NJ Gruppen i spidsen, der har muliggjort ombygningen af museumsindgangen, forklarer direktør Mads Damsbo:

- Ombygningen blev mulig med støtte fra en del af vores erhvervsklub, som jeg henvendte mig til, og som ikke alene sagde ja til at støtte, men også gik ind i arbejdet med en holdning a la "det er også i vores interesse at have et kunstmuseum i byen, som folk bruger".

Ombygningen omfatter hele stueetagen, og Mads Damsbo håber, at den vil være færdig i løbet af uge 7. Her får museet traditionelt mange besøgende til sanseudstillingen.

- I løbet af ugen vil det være muligt at købe en kop god kaffe hos os, det tør jeg godt love, siger han, der har hyret professionel barista til at sørge for serveringen.

- Det er dejligt at se, at det, der har været min plan i de seneste fem år, nu begynder at materialisere sig, siger Brandts' direktør Mads Damsbo om det ændrede indgangsparti. I baggrunden ses dog det gamle. Arkivfoto: Robert Wengler

Åbent hele uge 7

Museet har i løbet af det seneste år overtaget både Det Fynske Kunstakademis og Mediemuseets lokaler, der lå på henholdsvis 2. og 4. etage, og ifølge Mads Damsbo er det en bevist strategi, når ændringerne i museets opbygning også bliver rullet ud hen ad vejen.

- Det er dejligt at se, at det, der har været min plan de seneste fem år, nu begynder at materialisere sig, siger han.

Selv om caféen endnu ikke er åbnet, er hovedindgangspartiet flyttet tilbage til Amfipladsen, så man træder ind i det område, der før var garderobe, når man kommer til museet.

Ud over de fysiske ændringer er åbningstiderne ændret, så der er aftenåbent både onsdag, torsdag og fredag. I anledning af vinterferien har Brandts desuden åbent alle dage inklusive mandag.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce