Annonce
Odense

Brandts får kongeligt besøg

Da Odeon blev åbnet for knap fire år siden, var det Dronning Margrethe, som på kongehusets vegne lagde vejen forbi. Denne gang kommer Kronsprinsparret sammen - sidst, de gjorde det sammen, var i 2004, hvis man ser bortset fra Royal Run sidste år. Arkivfoto: Kim Rune
Når kronprinsparret lørdag 2. november kommer til Odense, bruger de den første del af dagen på at se den ny samlingsophængning på Kunstmuseum Brandts.

At Kronprinsparret lørdag 2. november kommer på besøg i Odense er ingen nyhed. Den dag skal de nemlig uddele deres årlige kulturpriser, Kronprinsparrets Priser, i Odeon. Men inden de når så langt, aflægger de et besøg på Kunstmuseum Brandts, og det er en nyhed.

Her vil Kronprinsparret få mulighed for at se museets helt nye ombygning og udstilling. Under besøget, der er arrangeret af Odense Kommune og Kunstmuseum Brandts, vil museet være åbent for publikum, dog med enkelte begrænsninger.

- Den kongelige familie har gennem årene deltaget i en række åbninger og besøg på Kunstmuseum Brandts. Vi glæder os denne gang over, at Kronprinsparret skal opleve museets splinternye samlingsfløj, "Værkerne" med mere end 250 års kunst set fra Fyn, siger museets direktør Mads Damsbo.

Sammen med borgmester Peter Rahbæk Juel, By- & Kulturrådmand Jane Jegind og bestyrelsesformand for Kunstmuseum Brandts Bolette Christensen, vil Mads Damsbo vise Kronprinsparret rundt på museet. Og det er et besøg, byens borgmester ser frem til:

- Det er altid en fornøjelse at have Kronprinsparret på besøg i Odense, og især fordi de denne gang også har valgt at lægge deres prisoverrækkelse i Odeon. At vi samtidig har mulighed for at vise dem et Odense, som allerede nu har forandret sig markant siden deres sidste fælles besøg til Royal Run i 2018, og at parret kan se vores nyrenoverede og meget flotte Kunstmuseum Brandts, gør bare fornøjelsen endnu større", siger Peter Rahbæk Juel.

D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen indtager lørdag den 2. november scenen i ODEON i Odense for at hædre fremragende præstationer inden for kunst og kultur og sociale indsatser.

Prisuddelingen i Odeon finder sted 2. november fra klokken 21-23. Arrangementet er offentligt, ssendes live på DR1, og der er endnu billetter til salg.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med dem er at sætte fokus på den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce