Annonce
Navne

Brandmand og borgmester

Glostrups borgmester Søren Enemark blev for to dage siden overfaldet på sit kontor af en armenier, der ville klage over en sagsbehandling. Søren Enemark fik et knytnæveslag på halsen, hvilket medførte en blodansamling, men er tilbage på arbejde igen.

Fødselsdag 60

Fødselsdag 60

Annonce

Glostrups socialdemokratiske borgmester, den tidligere brandmand og folkeskolelærer Søren Enemark, fylder den 60 år i dag.

Fødselaren har tilbragt knap en tredjedel af sit liv i det politiske liv i Glostrup Kommune for Socialdemokraterne og blev første gang valgt ind i kommunalbestyrelsen i 1990. Fire år efter blev han formand for teknisk udvalg og fik seks år senere i 2000 ny titel som borgmester.

Nationalpolitisk er Søren Enemark kendt for at støtte op om en borgmesterstrejke i 2006. Strejken var en reaktion på de stramme rammer regeringen havde fastsat for kommunernes økonomi. Derudover har han markeret sig ved at opfordre kritikere af partiformanden Helle Thorning-Smidt til at holde utilfredsheden inden for partiet.

I Glostrup Kommune kæmper borgmesteren for skoleområdet, børn og kultur og de ældre.

På hjemmefronten er socialdemokraten gift og har to børn. Fritiden bliver brugt på kunst og litteratur, for fødselaren elsker at læse.

- Med et arbejde som borgmester levnes der ikke meget tid til andre aktiviteter, men mit partiarbejde er jo også min fritidsinteresse. Ellers interesserer jeg mig meget for moderne kunst, og jeg køber gerne lidt kunst hvert år, fortæller Søren Enemark på sin hjemmeside.

Søren Enemark er uddannet folkeskolelærer fra N. Zahles Seminarium i København, og blev kort efter sin eksamen ansat i Glostrup Kommunale skolevæsen. Der underviste han indtil 1990, hvorefter han fik en stilling som konsulent for de frivillige i beredskabet øst for Storebælt. I 1997 blev han forfremmet til chefkonsulent og souschef. (ritzau)

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce