Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Flere gange om året kører brandbilerne fra Ringe brandstation ud til ulykker på motorvejen, men det er ofte med livet som indsats, fortæller brandstationsleder Søren Østertoft. Folk kører alt for stærkt forbi de arbejdende brandmænd, og derfor opfordrer Søren Østertoft folk til at sænke farten. Arkivfoto: Jan Danielsen
Midtfynske brandmænd var torsdag ude til en rutinemæssig opgave; en bilbrand på motorvejen. Men bilisterne tager ikke hensyn og kører ofte med 130 km/t forbi ulykkesstedet og de arbejdende brandmænd. Nu sender de en appel.
Annonce

Midtfyn: - Det er utrygt for os at stå derude. Hvis vi tager et skridt til den forkerte side, ved vi ikke, om vi bliver kørt ned, fortæller Søren Østertoft, brandstationsleder på Ringe brandstation.

Omkring 20 procent af de bilister, der kører forbi Søren Østertoft og hans hold af brandmænd, når de står på motorvejen, sætter farten ned, mens langt de fleste kører mellem 100 og 130 kilometer i timen. Og det er alt for stærkt.

- Nogle gange har det været nødvendigt at lukke motorvejen, fordi folk kører for hurtigt, men vi vil selvfølgelig gerne have trafikken til at flyde, så folk ikke bliver alt for forsinket.

- Det kan sagtens undgås, hvis folk bare kører mellem 30 og 40 (kilometer i timen red.), når de kører forbi udrykningskøretøjer, der holder stille, forklarer Søren Østertoft.

Torsdag aften blev det for meget, og Søren Østertoft lagde et opslag op på Facebook-siden Midtfyns Brandmænd, hvor han beder folk om at sætte farten ned.

Annonce

Et spørgsmål om liv og død

Mellem 100 og 200 meter før ulykkesstedet møder folk de første skilte og oplysningstavler, og ved ulykkesstedet har brandmændene sat kegler og blinklys langs spærrestedet, så de kan arbejde. De har desuden en 20 ton tung brandbil, der kan beskytte dem, men alligevel er det en utryg situation for brandmændene.

- Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen, siger Søren Østertoft, som fortæller, at det ofte er et spørgsmål om liv eller død.

- Det er meget farligt, og vi prøver at passe så meget på os selv som muligt, forklarer han.

Annonce

Sæt farten ned

Søren Østertoft håber, at folk vil tænke sig om en ekstra gang og sætte farten ned, når de passerer et udrykningskøretøj. Alternativet er, at bilisterne holder stille, hvis beredskabet må lukke motorvejen, hvilket sker i samarbejde med Fyns Politi.


De bliver ikke engang 10 sekunder forsinket af at sætte farten ned, og bagefter kan de bare give den gas igen. Det er så få sekunder, det handler om

Søren Østertoft


- Jeg håber, at folk vil tænke sig om to gange, når de ser blå blink på motorvejen. Det er ikke kun os, det er også ved politi og ambulancer, siger Søren Østertoft.

- De bliver ikke engang 10 sekunder forsinket af at sætte farten ned, og bagefter kan de bare give den gas igen. Det er så få sekunder, det handler om, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce