Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Flere gange om året kører brandbilerne fra Ringe brandstation ud til ulykker på motorvejen, men det er ofte med livet som indsats, fortæller brandstationsleder Søren Østertoft. Folk kører alt for stærkt forbi de arbejdende brandmænd, og derfor opfordrer Søren Østertoft folk til at sænke farten. Arkivfoto: Jan Danielsen
Midtfynske brandmænd var torsdag ude til en rutinemæssig opgave; en bilbrand på motorvejen. Men bilisterne tager ikke hensyn og kører ofte med 130 km/t forbi ulykkesstedet og de arbejdende brandmænd. Nu sender de en appel.

Midtfyn: - Det er utrygt for os at stå derude. Hvis vi tager et skridt til den forkerte side, ved vi ikke, om vi bliver kørt ned, fortæller Søren Østertoft, brandstationsleder på Ringe brandstation.

Omkring 20 procent af de bilister, der kører forbi Søren Østertoft og hans hold af brandmænd, når de står på motorvejen, sætter farten ned, mens langt de fleste kører mellem 100 og 130 kilometer i timen. Og det er alt for stærkt.

- Nogle gange har det været nødvendigt at lukke motorvejen, fordi folk kører for hurtigt, men vi vil selvfølgelig gerne have trafikken til at flyde, så folk ikke bliver alt for forsinket.

Annonce

- Det kan sagtens undgås, hvis folk bare kører mellem 30 og 40 (kilometer i timen red.), når de kører forbi udrykningskøretøjer, der holder stille, forklarer Søren Østertoft.

Torsdag aften blev det for meget, og Søren Østertoft lagde et opslag op på Facebook-siden Midtfyns Brandmænd, hvor han beder folk om at sætte farten ned.

Et spørgsmål om liv og død

Mellem 100 og 200 meter før ulykkesstedet møder folk de første skilte og oplysningstavler, og ved ulykkesstedet har brandmændene sat kegler og blinklys langs spærrestedet, så de kan arbejde. De har desuden en 20 ton tung brandbil, der kan beskytte dem, men alligevel er det en utryg situation for brandmændene.

- Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen, siger Søren Østertoft, som fortæller, at det ofte er et spørgsmål om liv eller død.

- Det er meget farligt, og vi prøver at passe så meget på os selv som muligt, forklarer han.

Annonce

Sæt farten ned

Søren Østertoft håber, at folk vil tænke sig om en ekstra gang og sætte farten ned, når de passerer et udrykningskøretøj. Alternativet er, at bilisterne holder stille, hvis beredskabet må lukke motorvejen, hvilket sker i samarbejde med Fyns Politi.


De bliver ikke engang 10 sekunder forsinket af at sætte farten ned, og bagefter kan de bare give den gas igen. Det er så få sekunder, det handler om

Søren Østertoft


- Jeg håber, at folk vil tænke sig om to gange, når de ser blå blink på motorvejen. Det er ikke kun os, det er også ved politi og ambulancer, siger Søren Østertoft.

- De bliver ikke engang 10 sekunder forsinket af at sætte farten ned, og bagefter kan de bare give den gas igen. Det er så få sekunder, det handler om, fortæller han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Odense

Får kronprinsparret stjernepris for oplysning om sugardating: - De unge skal yde noget mere, end de havde regnet med

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Nyborg

Debat: Nyborg skal være grøn vækstkommune

Odense

Vakte stor opsigt: Bil i bakgear kom ud af kontrol og bragede ind i bus på Odense Banegård Center

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Assens For abonnenter

Pårørende undrer sig efter møde på plejehjem, der har smidt møbler ud: Bliver huslejen højere, når der skal laves nye flugtveje?

Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Nyborg For abonnenter

Borgmesterkandidat i ny bog om sexisme: - Det handler om meget mere end 'bare' et klap bag i

Annonce