Annonce
Middelfart

Brandfolk bekæmpede gløder: Gæster på luksushotellet Kongebrogaarden måtte udenfor

Skorstensbrand på luksushotellet Kongebrogaarden i Middelfart lørdag aften. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Gæster måtte en tur udenfor lørdag aften, da der udbrød brand i en skorsten på luksushotellet Comwell Kongebrogaarden i Middelfart.

Middelfart: Gæster på luksushotellet Kongebrogaarden i Middelfart måtte lørdag aften trække udenfor, da der udbrød brand i en skorsten.

Trekantområdets Brandvæsen blev alarmeret omkring klokken 20, og man rykkede ud med syv mand i alt, hvor indsatsleder Johnny Rasmussen kunne konstatere, at der var temmelig mange gløder i toppen af skorstenen.

Indsatslederen oplyser, at det var hotelpersonalet, der tilkaldte brandvæsenet, og at et antal gæster var evakueret fra hotellet, men at de hurtigt kunne vende retur, da han vurderede, at der ikke var fare på færde.

Brandvæsenet rykkede ud med både sprøjte og liftvogn og var på stedet omkring en time.

- Vi fik renset skorstenen, og så er det videre arbejde op til en skorstensfejer på mandag. Der var en rigtig god kontrol over situationen, fortæller Johnny Rasmussen.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Kongebrogaarden, hvor meldingen er, at man først kan udtale sig om episoden mandag.

Luksushotellet modtog i efteråret 2018 den prestigefyldte pris som "Danmarks bedste luksushotel", og i starten af 2019 stod hotellet klar, efter en større renovering til et tocifret millionbeløb.

Annonce
Kongebrogaarden i starten af 2019 efter omfattende renovering. Arkivfoto: Mia Harm Madsen.
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce