Annonce
Sydfyn

Brandenborg i åben kamp om det femte S-mandat

Bjørn Brandenborg, Julie Skovsby og Alexander Grandt Petersen kan komme til at skulle kæmpe om et femte fynsk S-mandat, og Brandenborg spås ikke til at være uden chance i den duel.
Socialdemokratiet ser ud til at bevare de fem mandater på Fyn, og Bjørn Brandenborg betragtes som en reel udfordrer i kampen om det yderste mandat og en plads i Folketinget.

Svendborg: Svendborgkredsens nye socialdemokratiske folketingskandidat Bjørn Brandenborg har en reel mulighed for at sikre sig et mandat på Christiansborg.

Det vurderer flere politiske iagttagere, som Fyns Amts Avis har talt med.

Der gættes på, at partiet bevarer de fem fynske mandater, og at fire af dem går til Dan Jørgensen, Trine Bramsen, Erik Christensen og Jan Johansen. Kampen om det femte mandat er derimod en åben affære, og her nævnes tre navne: Julie Skovsby, Alexander Grandt Petersen og Bjørn Brandenborg.

I det opgør betragtes 40-årige Julie Skovsby som favorit. Hun blev valgt til Folketinget i 2007 og genvalgt i 2011 og 2015, men hun betragtes ikke som nogen profil, og ved de to seneste valg har hun fået mindre end 4000 personlige stemmer og er kommet ind på det yderste mandat.

Alexander Grandt Petersen er 29 år, han stammer fra Esbjerg og er tidligere formand for DSU og organisationen Danske Skoleelever. Han er opstillet i Odense Syd, hvor han afløser den tidligere minister Carsten Hansen, og han er ligesom Bjørn Brandenborg debutant ved et folketingsvalg.

26-årige Bjørn Brandenborg betragtes dog som en reel udfordrer i kampen om et femte fynsk S-mandat. Thomas Funding, der er politisk redaktør på Avisen Danmark, fortæller, at den sydfynske debutant er én, man holder øje med.

- I Socialdemokratiet på Fyn er Bjørn Brandenborg én, man taler om som en bobler og som én, der har potentialet til at blive valgt. Han er én, som de andre kandidater holder øje med som en reel udfordrer til et af de socialdemokratiske mandater, siger Thomas Funding.

Svendborgkredsens seneste socialdemokratiske folketingsmedlem, 73-årige Grete Schødts, følger også med i valgkampen, og hun mener, at Bjørn Brandenborg har gode muligheder for at hente stemmer nok i sin egen kreds til at sikre et mandat. Det gjorde Schødts ved fire valg i træk.

- Bjørn er arbejdsom og flittig, og så har han et dejligt sind, der udstråler ærlighed, og det er sådan noget, der skal til. Jeg tror på ham, siger Grete Schødts.

Hun mener, at hemmeligheden bag hendes egne stemmetal var et tæt samarbejde med fagbevægelsen og evnen til at passe sin valgkamp mellem valgene.

Annonce
Trine Bramsen stiller op til sit tredje folketingsvalg og betragtes som et sikkert S-mandat, mens debutanten Bjørn Brandenborg ser ud til at skulle kæmpe om det femte mandat, som Socialdemokratiet står til at få på Fyn. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce